100 radnih mjesta za kadete u Graničnoj policiji BiH

Granična policija BiH otvorila je vrata za prijem novih članova, a posao će dobiti 100 kandidata.

Konkurs za prijem kadeta u činu policajac biće otvoren do 1. decembra ove godine, a zainteresovani moraju imati završen četvrti stepen školske spreme.

– Kandidati koji se prijavljuju moraju biti državljani BiH, imati između 18 i 35 godina – navodi se, između ostalog, u oglasu Granične policije BiH.

Posebni uslovi koje kadeti moraju ispuniti su položen vozački ispit B kategorije, poznavanje jednog svjetskog jezika i rada na računaru, a takođe moraju znati da plivaju.

U Graničnoj policiji ističu da će kadeti biti odabrani na osnovu testova kojima će biti podvrgnuti, a koji podrazumijevaju testove opšteg znanja i fizičke sposobnosti, provjeru plivanja, te ljekarski i psihološki pregled.

Istakli su da će prije donošenja odluke o izboru svi kandidati proći bezbjednosnu provjeru u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima.

– Primljeni kandidati ići će na obuku u Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, koja će trajati 30 sedmica. Nakon završene obuke kandidati će biti primljeni na probni rad u trajanju od godinu i raspoređeni na radna mjesta u organizacionim jedinicama širom BiH – navodi se u oglasu Granične policije BiH.

(Glas)

Student Igokea uzela KUP Srpske

Senzacija u Kupu Republike Srpske. Košarkaši Student Igokee su prvi put osvojili trofej tako što su u Mrkonjiću savladali favorizovanu Mladost nakon produžetka 94:84.

Robi u Banjaluci: Pamtim “ono” finale Kupa SFRJ

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki boravio je u utorak u Banjaluci, gdje je u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske govorio o “zmajevima”, Zvezdi i Partizanu u Ligi Evrope, Hrvatskoj i Srbiji na SP u Rusiji…

Galešić potpisao za Krupu, ne igra protiv Borca

Vezni igrač Goran Galešić novi je igrač Krupe. Nakon što je u zimskom prelaznom roku raskinuo saradnju sa banjalučkim Borcem, pomenuti fudbaler je imao nekoliko ponuda, ali se na kraju odlučio da ostane u svom gradu i preseli u kanjon Vrbasa.

Banjalučanin na kladionici dobio nevjerovatnih 99 208 KM

Jedan igrač iz Banjaluke u kladionici AM Sport uplatio je dva ista tiketa sa zajedničkim dobitkom od nevjerovatnih 79 366, 80 KM ali tu nije kraj jer je usrećio i kuma koji je prepisao tiket od njega vjerujući u kumove odluke.