100 radnih mjesta za kadete u Graničnoj policiji BiH

Granična policija BiH otvorila je vrata za prijem novih članova, a posao će dobiti 100 kandidata.

Konkurs za prijem kadeta u činu policajac biće otvoren do 1. decembra ove godine, a zainteresovani moraju imati završen četvrti stepen školske spreme.

– Kandidati koji se prijavljuju moraju biti državljani BiH, imati između 18 i 35 godina – navodi se, između ostalog, u oglasu Granične policije BiH.

Posebni uslovi koje kadeti moraju ispuniti su položen vozački ispit B kategorije, poznavanje jednog svjetskog jezika i rada na računaru, a takođe moraju znati da plivaju.

U Graničnoj policiji ističu da će kadeti biti odabrani na osnovu testova kojima će biti podvrgnuti, a koji podrazumijevaju testove opšteg znanja i fizičke sposobnosti, provjeru plivanja, te ljekarski i psihološki pregled.

Istakli su da će prije donošenja odluke o izboru svi kandidati proći bezbjednosnu provjeru u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima.

– Primljeni kandidati ići će na obuku u Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, koja će trajati 30 sedmica. Nakon završene obuke kandidati će biti primljeni na probni rad u trajanju od godinu i raspoređeni na radna mjesta u organizacionim jedinicama širom BiH – navodi se u oglasu Granične policije BiH.

(Glas)

U nedjelju koncert „Pobijedimo Laforu“

U nedjelju, 18. marta, sa početkom od 20.00 časova, u Banskom dvoru biće održan humanitarni koncert pod nazivom „Pobijedimo Laforu“.    Organizator koncerta je Gradski tamburaški orkestar, uz koga će učestvovati Gradski hor Jazavac, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića.  Za ovu priliku je pripremljen bogat program, koji čine kompozicije popularne, evergrin, filmske muzike, ali i

Starčević priželjkuje trijumf

Fudbalerima Krupe duel sa širokobriježanima dolazi nakon minimalnog poraza od Željezničara na startu Lige za šampiona.