100 radnih mjesta za kadete u Graničnoj policiji BiH

Granična policija BiH otvorila je vrata za prijem novih članova, a posao će dobiti 100 kandidata.

Konkurs za prijem kadeta u činu policajac biće otvoren do 1. decembra ove godine, a zainteresovani moraju imati završen četvrti stepen školske spreme.

– Kandidati koji se prijavljuju moraju biti državljani BiH, imati između 18 i 35 godina – navodi se, između ostalog, u oglasu Granične policije BiH.

Posebni uslovi koje kadeti moraju ispuniti su položen vozački ispit B kategorije, poznavanje jednog svjetskog jezika i rada na računaru, a takođe moraju znati da plivaju.

U Graničnoj policiji ističu da će kadeti biti odabrani na osnovu testova kojima će biti podvrgnuti, a koji podrazumijevaju testove opšteg znanja i fizičke sposobnosti, provjeru plivanja, te ljekarski i psihološki pregled.

Istakli su da će prije donošenja odluke o izboru svi kandidati proći bezbjednosnu provjeru u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima.

– Primljeni kandidati ići će na obuku u Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, koja će trajati 30 sedmica. Nakon završene obuke kandidati će biti primljeni na probni rad u trajanju od godinu i raspoređeni na radna mjesta u organizacionim jedinicama širom BiH – navodi se u oglasu Granične policije BiH.

(Glas)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.