9. Međunarodni floorball turnir – Floorball BL2017

Nakon još jedne uspješne sezone Floorball kluba Gromovi, Banjaluka u kojoj je ovaj klub osvojio 6. uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine u floorball-u, banjalučki klub i ove godine organizuje 9. po redu Međunarodni floorball turnir pod nazivom Floorball BL2017.

Turnir će se održati 29. i 30. Jula u Sportskoj dvorani Borik, a na njemu će ove godine nastupiti 12 ekipa iz 7 različitih zemalja: Finske, Latvije, Češke, Švicarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine:

-ŠDFK Zagorje (SLO)
-Gromovi FC (BiH)
-SK B.U.H. Praha (CZE)
-Gruppe Frosch (CH)
-Polycom Brlog (SLO)
-Hakunila Pirates (FIN)
-FC Krauzers Talsi (LAT)
-FC Lavovi (BiH)
-Gostilna Vitranc A.G.C. #9 (SLO)
-FC Gladiator (BiH)
-FBC Borovnica B (SLO)
-FBK Crvena Zvezda (SRB)

Kvalitet turnira raste iz godine u godinu u svakom pogledu i nakon prošlogodišnjeg izdanja, na kojem je nastupilo 9 ekipa, klub je odlučio da ove godine proširi broj ekipa učesnika na 12 što je bio pravi potez.

Činjenica da ćemo u Banjaluci ugostiti 12 ekipa (200 igrača) iz 7 različitih zemalja je dovoljna potvrda da radimo pravu stvar, a čija je ideja da pored dobrog floorball-a našim gostima pružimo potpuni doživljaj Grada Banjaluke kroz posjete i obilaske znamenitosti i prirodnih lokacija, kao i kroz gastronomski, kulturni i zabavni sadržaj koji pruža naš grad.

Floorball je još uvijek relativno nepoznat sport u Bosni i Hercegovini, međutim to je sport koji posjeduje veliki potencijal. Broj klubova i igrača u BiH raste svake godine, radimo i sarađujemo sa Svjetskom Floorball Federacijom IFF u razvojnim programima i pokretanju škola floorball-a, a organizacija ovakvog turnira još više doprinosi promociji floorball-a kako u Gradu Banjaluci tako i BiH i regionu.

Poredeći sa drugim, popularnijim sportovima u zemlji, malo koji klub u BiH sa daleko većim budžetima se može pohvaliti organizacijom ovakvog turnira na kojem nastupaju učesnici širom Evrope. Interesovanje je stizalo čak i iz Afrike, tačnije Floorball Reprezentacije Nigerije, čiji je dolazak zbog procedura dobijanja viza pomjeren ipak za sledeću godinu, navode u saopštenju.

Floorball klub Gromovi poziva sve ljubitelje sporta i floorball-a da posjete Sportsku dvoranu Borik 29. i 30. jula i te svojim prisustvom još više uveličaju ovaj jedistveni sportski događaj.

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.