9. Međunarodni floorball turnir – Floorball BL2017

Nakon još jedne uspješne sezone Floorball kluba Gromovi, Banjaluka u kojoj je ovaj klub osvojio 6. uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine u floorball-u, banjalučki klub i ove godine organizuje 9. po redu Međunarodni floorball turnir pod nazivom Floorball BL2017.

Turnir će se održati 29. i 30. Jula u Sportskoj dvorani Borik, a na njemu će ove godine nastupiti 12 ekipa iz 7 različitih zemalja: Finske, Latvije, Češke, Švicarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine:

-ŠDFK Zagorje (SLO)
-Gromovi FC (BiH)
-SK B.U.H. Praha (CZE)
-Gruppe Frosch (CH)
-Polycom Brlog (SLO)
-Hakunila Pirates (FIN)
-FC Krauzers Talsi (LAT)
-FC Lavovi (BiH)
-Gostilna Vitranc A.G.C. #9 (SLO)
-FC Gladiator (BiH)
-FBC Borovnica B (SLO)
-FBK Crvena Zvezda (SRB)

Kvalitet turnira raste iz godine u godinu u svakom pogledu i nakon prošlogodišnjeg izdanja, na kojem je nastupilo 9 ekipa, klub je odlučio da ove godine proširi broj ekipa učesnika na 12 što je bio pravi potez.

Činjenica da ćemo u Banjaluci ugostiti 12 ekipa (200 igrača) iz 7 različitih zemalja je dovoljna potvrda da radimo pravu stvar, a čija je ideja da pored dobrog floorball-a našim gostima pružimo potpuni doživljaj Grada Banjaluke kroz posjete i obilaske znamenitosti i prirodnih lokacija, kao i kroz gastronomski, kulturni i zabavni sadržaj koji pruža naš grad.

Floorball je još uvijek relativno nepoznat sport u Bosni i Hercegovini, međutim to je sport koji posjeduje veliki potencijal. Broj klubova i igrača u BiH raste svake godine, radimo i sarađujemo sa Svjetskom Floorball Federacijom IFF u razvojnim programima i pokretanju škola floorball-a, a organizacija ovakvog turnira još više doprinosi promociji floorball-a kako u Gradu Banjaluci tako i BiH i regionu.

Poredeći sa drugim, popularnijim sportovima u zemlji, malo koji klub u BiH sa daleko većim budžetima se može pohvaliti organizacijom ovakvog turnira na kojem nastupaju učesnici širom Evrope. Interesovanje je stizalo čak i iz Afrike, tačnije Floorball Reprezentacije Nigerije, čiji je dolazak zbog procedura dobijanja viza pomjeren ipak za sledeću godinu, navode u saopštenju.

Floorball klub Gromovi poziva sve ljubitelje sporta i floorball-a da posjete Sportsku dvoranu Borik 29. i 30. jula i te svojim prisustvom još više uveličaju ovaj jedistveni sportski događaj.

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.