9. Međunarodni floorball turnir – Floorball BL2017

Nakon još jedne uspješne sezone Floorball kluba Gromovi, Banjaluka u kojoj je ovaj klub osvojio 6. uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine u floorball-u, banjalučki klub i ove godine organizuje 9. po redu Međunarodni floorball turnir pod nazivom Floorball BL2017.

Turnir će se održati 29. i 30. Jula u Sportskoj dvorani Borik, a na njemu će ove godine nastupiti 12 ekipa iz 7 različitih zemalja: Finske, Latvije, Češke, Švicarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine:

-ŠDFK Zagorje (SLO)
-Gromovi FC (BiH)
-SK B.U.H. Praha (CZE)
-Gruppe Frosch (CH)
-Polycom Brlog (SLO)
-Hakunila Pirates (FIN)
-FC Krauzers Talsi (LAT)
-FC Lavovi (BiH)
-Gostilna Vitranc A.G.C. #9 (SLO)
-FC Gladiator (BiH)
-FBC Borovnica B (SLO)
-FBK Crvena Zvezda (SRB)

Kvalitet turnira raste iz godine u godinu u svakom pogledu i nakon prošlogodišnjeg izdanja, na kojem je nastupilo 9 ekipa, klub je odlučio da ove godine proširi broj ekipa učesnika na 12 što je bio pravi potez.

Činjenica da ćemo u Banjaluci ugostiti 12 ekipa (200 igrača) iz 7 različitih zemalja je dovoljna potvrda da radimo pravu stvar, a čija je ideja da pored dobrog floorball-a našim gostima pružimo potpuni doživljaj Grada Banjaluke kroz posjete i obilaske znamenitosti i prirodnih lokacija, kao i kroz gastronomski, kulturni i zabavni sadržaj koji pruža naš grad.

Floorball je još uvijek relativno nepoznat sport u Bosni i Hercegovini, međutim to je sport koji posjeduje veliki potencijal. Broj klubova i igrača u BiH raste svake godine, radimo i sarađujemo sa Svjetskom Floorball Federacijom IFF u razvojnim programima i pokretanju škola floorball-a, a organizacija ovakvog turnira još više doprinosi promociji floorball-a kako u Gradu Banjaluci tako i BiH i regionu.

Poredeći sa drugim, popularnijim sportovima u zemlji, malo koji klub u BiH sa daleko većim budžetima se može pohvaliti organizacijom ovakvog turnira na kojem nastupaju učesnici širom Evrope. Interesovanje je stizalo čak i iz Afrike, tačnije Floorball Reprezentacije Nigerije, čiji je dolazak zbog procedura dobijanja viza pomjeren ipak za sledeću godinu, navode u saopštenju.

Floorball klub Gromovi poziva sve ljubitelje sporta i floorball-a da posjete Sportsku dvoranu Borik 29. i 30. jula i te svojim prisustvom još više uveličaju ovaj jedistveni sportski događaj.

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.