Akcija “Piramida”: Dilera nije opametilo ni gutanje kokaina

Većina od 18 osumnjičenih, uhapšenih juče zbog droge u akciji “Piramida”, odranije je poznata policiji, a jedan od njih je i prije nekoliko mjeseci bio “zvijezda” medijskih napisa, pošto je navodno progutao paketić sa 10 do 20 grama kokaina!

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su pali Muhamed Halilović (39) zvani Pota, Dragan Stanišić (33), Milan Piculin (34), Dragan Maksimović (38), Tihomir Novaković (42) i Miloš Dulić (36). Uhapšeni su i Vedran Žolja (33), Julija Halupa (34), Dalibor Mačak (36), Ognjen Kokić (35), te Nebojša Janjić (44).

“Piramidom” su obuhvaćeni i Nedeljko Šućur (47), Zoran Šavija (59), Dalibor Živković (26), Dragomir Živković (46), Branko Milivojiša (55), Nedžad Bašić (35) i Edin Behremović (48).

U Banjaluci ih je uhapšeno devet, a dva su pala u Sanskom Mostu, jedna osoba privedena je u Visokom, tri u Istočnom Sarajevu i tako dalje. Osumnjičeni su da su kao organizovana grupa drogu dopremali iz Sarajeva i Sanskog Mosta u Banjaluku, odakle su im i “mušterije”, odnosno ovisnici.

Darko Ćulum, direktor Policije RS, potvrdio da je akcija izvedena na području policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo, a Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je asistirala na području Sanskog Mosta i Visokog, gdje je takođe bilo hapšenja, ali i pretresa. Ukupno su izvedena 23 pretresa.

Na meti MUP-a RS bilo je, dakle, ulično dilanje droge, a u proteklih pola godine su zadokumentovali 20 primopredaja narkotika na relaciji diler – ovisnik na području Banjaluke.

“U ovoj akciji oduzeta su 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane, te 32 grama spida”, rekao je Ćulum, dodajući da su uhapšeni policiji poznati odranije upravo zbog droge.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke, a cilj je bio da se dokaže distribucija droge od dilera do krajnjeg korisnika, odnosno ovisnika.

“Većina osumnjičenih je ranije izdržavala kazne zatvora, a čak su neki bili osuđeni i na veće zatvorske kazne. Većina ih je, dakle, pravosnažno osuđivana”, naglasio je Ilić.

Pojasnio je da u ovom slučaju osumnjičeni nisu imali tačno raspoređene zadatke, nego je preko dijela njih droga dolazila iz Sarajeva i Sanskog Mosta u Banjaluku, gdje se širila poput piramide ka krajnjim korisnicima.

Pljačkao na otpustu

Muhamed Halilović zvani Pota, koji je uhapšen u ovoj akciji, podsjetimo, heroinski je zavisnik koji je 2009. godine osuđen na pet godina zbog razbojništva u kladionici “Williams” u Banjaluci.

Ta pljačka se odigrala u januaru te godine dok je on bio na uslovnoj slobodi iz zatvora u kome je robijao sedmogodišnju kaznu zbog učešća u razbojništvu u kome je ubijena Radmila Budić (70) iz Banjaluke.

Taj zločin se dogodio 6. oktobra 2003. godine u stanu u Ulici Mihajla Pupina, a osim njega, učestvovale su još četiri osobe.

(Nezavisne)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je