Akcija “Piramida”: Dilera nije opametilo ni gutanje kokaina

Većina od 18 osumnjičenih, uhapšenih juče zbog droge u akciji “Piramida”, odranije je poznata policiji, a jedan od njih je i prije nekoliko mjeseci bio “zvijezda” medijskih napisa, pošto je navodno progutao paketić sa 10 do 20 grama kokaina!

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su pali Muhamed Halilović (39) zvani Pota, Dragan Stanišić (33), Milan Piculin (34), Dragan Maksimović (38), Tihomir Novaković (42) i Miloš Dulić (36). Uhapšeni su i Vedran Žolja (33), Julija Halupa (34), Dalibor Mačak (36), Ognjen Kokić (35), te Nebojša Janjić (44).

“Piramidom” su obuhvaćeni i Nedeljko Šućur (47), Zoran Šavija (59), Dalibor Živković (26), Dragomir Živković (46), Branko Milivojiša (55), Nedžad Bašić (35) i Edin Behremović (48).

U Banjaluci ih je uhapšeno devet, a dva su pala u Sanskom Mostu, jedna osoba privedena je u Visokom, tri u Istočnom Sarajevu i tako dalje. Osumnjičeni su da su kao organizovana grupa drogu dopremali iz Sarajeva i Sanskog Mosta u Banjaluku, odakle su im i “mušterije”, odnosno ovisnici.

Darko Ćulum, direktor Policije RS, potvrdio da je akcija izvedena na području policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo, a Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je asistirala na području Sanskog Mosta i Visokog, gdje je takođe bilo hapšenja, ali i pretresa. Ukupno su izvedena 23 pretresa.

Na meti MUP-a RS bilo je, dakle, ulično dilanje droge, a u proteklih pola godine su zadokumentovali 20 primopredaja narkotika na relaciji diler – ovisnik na području Banjaluke.

“U ovoj akciji oduzeta su 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane, te 32 grama spida”, rekao je Ćulum, dodajući da su uhapšeni policiji poznati odranije upravo zbog droge.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke, a cilj je bio da se dokaže distribucija droge od dilera do krajnjeg korisnika, odnosno ovisnika.

“Većina osumnjičenih je ranije izdržavala kazne zatvora, a čak su neki bili osuđeni i na veće zatvorske kazne. Većina ih je, dakle, pravosnažno osuđivana”, naglasio je Ilić.

Pojasnio je da u ovom slučaju osumnjičeni nisu imali tačno raspoređene zadatke, nego je preko dijela njih droga dolazila iz Sarajeva i Sanskog Mosta u Banjaluku, gdje se širila poput piramide ka krajnjim korisnicima.

Pljačkao na otpustu

Muhamed Halilović zvani Pota, koji je uhapšen u ovoj akciji, podsjetimo, heroinski je zavisnik koji je 2009. godine osuđen na pet godina zbog razbojništva u kladionici “Williams” u Banjaluci.

Ta pljačka se odigrala u januaru te godine dok je on bio na uslovnoj slobodi iz zatvora u kome je robijao sedmogodišnju kaznu zbog učešća u razbojništvu u kome je ubijena Radmila Budić (70) iz Banjaluke.

Taj zločin se dogodio 6. oktobra 2003. godine u stanu u Ulici Mihajla Pupina, a osim njega, učestvovale su još četiri osobe.

(Nezavisne)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.