Banjalučki bokserski sudija nije uplatio 3,2 miliona KM za “Medicinsku elektroniku”

Banjalučki bokserski sudija Zdravko Milojević, koji je prije mjesec dana sa ponudom od 3,2 miliona KM pobijedio na licitaciji za kupovinu preostala dva objekta Medicinske elektronike u stečaju, još uvijek nije platio taj iznos iako je rok za uplatu istekao danas.

Milojević je tražio od suda produženje roka, tvrdeći da će milionski iznos na računu biti za nekoliko dana.

Milojevićev sin Ognjen je, na licitaciji održanoj 4. oktobra, kupio dva objekta u centru grada, a Zdravko Milojević je tada potvrdio da je on kupac, a da je Ognjen samo učestvovao na licitaciji.

Zdravko Milojević je danas za Capital.ba rekao da je obezbijedio 2,4 miliona KM i da je donio potvrdu stečajnom upravniku Lazi Đurđeviću te da je na njegov prijedlog tražio produženje roka, kako bi obezbijedio i preostali iznos.

“S obzirom na to da se radi o stranoj banci kod koje sam dobio kredit, i da provjera novca i transakcija traje deset do 12 dana, ja sam stečajnom upravniku odnio potvrdu da taj novac imam. U toku sedmice ću najvjerovatnije isplatiti kompletan izlicitirani iznos. Ja sam već htio da isplatim 2,4 miliona, ali je pravilo da se isplaćuje kompletan iznos”, rekao je Milojević.

Istakao je i da su neki ljudi proteklih dana pokušavali da ga odgovore od kupovine, kako bi se išlo na spuštanje cijene kroz stečaj, ali da na to nije pristao.

Potvrdio je informaciju da je već dobio brojne ponude firmi koje su zainteresovane za kupovinu ovih zgrada, ali se odlučio da ih za početak iznajmljuje.

“Neke jake kompanije su iskazale interesovanje za ove objekte. Razgovarao sam već sa slovenačkim “Petrolom”, jednom francusko-ruskom kompanijom, a bilo je i nekoliko banjalučkih firmi koje su se interesovale za objekte. Razgovarao sam i sa ministrom civilnih poslova Adilom Osmanovićem koji je zainteresovan za ovaj prostor za potrebe Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)“, naglasio je Milojević.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić potvrdio je da Milojević nije uplatio izlicitirani iznos, istakavši da će sutra sa sudijom vidjeti da li je kupac tražio produženje roka za plaćanje.

“Ako to bude u pitanju, vjerovatno će Odbor povjerilaca donijeti odluku da mu se ostavi neki razuman rok, jer je to jednostavnije i isplativije, nego da ponovo raspisujemo oglas za prodaju i idemo sve ponovo”, naglasio je Tomić.

Milojević je prije mjesec dana kupio objekte “A” i “B” u centru grada koji nisu mogli da budu prodati za manje od 3,2 miliona KM, a on je ponudio jednu marku više od tog iznosa, odnosno 3.200.001 KM. Procijenjena vrijednost objekata, koji su prodati tek iz osamnaestog puta je 7,8 miliona KM

Medicinska elektronika je prije četiri godine prodala medicinski dio (objekat C) privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Dea Medica” Banjaluka za jednu petinu početne cijene odnosno za dva miliona KM. Procijenjena vrijednost ovog objekta bila je 9,67 miliona KM.

(Capital.ba)

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.