Banjalučki plivači iz Tuzle donijeli 22 medalje

Mladi plivači Banjalučkog PK ”Olimp” su na 22. međunarodnom plivačkom mitingu ”Samir Ćirak Ćiro” u Tuzli osvojili 22 medalje, od čega 10 zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih.

Najuspješnija je bila osmogodišnja Maša Kavić sa 6 odličja, od čega 4 zlata (50 i 100 metara prsno, 100 metara delfin i 100 metara slobodno), srebrom (50 metara slobodno) i bronzom (50 metara delfin).

Od djevojčica još je Sara Kremenović u kategoriji 13 i 14 godina stigla do zlata (50 metara slobodno) i dva srebra (50 metara delfin i 100 metara mešovito).Maša spada među najtalentovanije mlade plivačice u Republici Srpskoj i BiH, tako da od nje tek treba očekivati uspjehe.

Kod dječaka po 5 medalja osvojili su devetogodišnji Đorđe Tadić i osmogodišnji Vanja Kvočka.

Tadić je iz Tuzle doneo 4 zlata (50 i 100 metara slobodno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito) i srebro (100 metara delfin).

Kvočka je 2 puta bio najbolji (100 metara delfin i 10 metara slobodno), a 3 puta je bio drugoplasirani (50 metara slobodno, 50 metara leđno i 50 metara delfin).

Po 2 bronze osvojili su Pavle Milaković (50 i 100 metara slobodno) u konkurenciji 10-godišnjaka, te Marko Kremenović (50 metara delfin i 50 metara slobodno) u kategoriji uzrasta 15 i 16 godina.

Devetogodišnji Aleksa Vidović je stigao do jedne bronze (50 metara leđno), a njegov vršnjak Ognjen Đukanović je takođe stigao do bronze (50 metara delfin).

Đorđe Tadić je osvoji pehar najboljeg u ukupnom plasman u svojoj kategoriji, a pehare za druga mjesta otišla su u ruke Maše Kavić, Vanje Kvočke i Marka Kremenovića. Zasluge za ovakve uspjehe idu trenerima Aleksandru Drndareviću i Nemanji Tešanoviću.

(EuroBlic)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.