Banjalučki plivači iz Tuzle donijeli 22 medalje

Mladi plivači Banjalučkog PK ”Olimp” su na 22. međunarodnom plivačkom mitingu ”Samir Ćirak Ćiro” u Tuzli osvojili 22 medalje, od čega 10 zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih.

Najuspješnija je bila osmogodišnja Maša Kavić sa 6 odličja, od čega 4 zlata (50 i 100 metara prsno, 100 metara delfin i 100 metara slobodno), srebrom (50 metara slobodno) i bronzom (50 metara delfin).

Od djevojčica još je Sara Kremenović u kategoriji 13 i 14 godina stigla do zlata (50 metara slobodno) i dva srebra (50 metara delfin i 100 metara mešovito).Maša spada među najtalentovanije mlade plivačice u Republici Srpskoj i BiH, tako da od nje tek treba očekivati uspjehe.

Kod dječaka po 5 medalja osvojili su devetogodišnji Đorđe Tadić i osmogodišnji Vanja Kvočka.

Tadić je iz Tuzle doneo 4 zlata (50 i 100 metara slobodno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito) i srebro (100 metara delfin).

Kvočka je 2 puta bio najbolji (100 metara delfin i 10 metara slobodno), a 3 puta je bio drugoplasirani (50 metara slobodno, 50 metara leđno i 50 metara delfin).

Po 2 bronze osvojili su Pavle Milaković (50 i 100 metara slobodno) u konkurenciji 10-godišnjaka, te Marko Kremenović (50 metara delfin i 50 metara slobodno) u kategoriji uzrasta 15 i 16 godina.

Devetogodišnji Aleksa Vidović je stigao do jedne bronze (50 metara leđno), a njegov vršnjak Ognjen Đukanović je takođe stigao do bronze (50 metara delfin).

Đorđe Tadić je osvoji pehar najboljeg u ukupnom plasman u svojoj kategoriji, a pehare za druga mjesta otišla su u ruke Maše Kavić, Vanje Kvočke i Marka Kremenovića. Zasluge za ovakve uspjehe idu trenerima Aleksandru Drndareviću i Nemanji Tešanoviću.

(EuroBlic)

Otvoren obnovljeni društveni dom u Dragočaju

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je danas obnovljeni društveni dom u mjesnoj zajednici Dragočaj. On je rekao da su, obnovom društvenog doma u Dragočaju, građani dobili prostor u kojem mogu da održavaju svečanosti, sastanke i druge aktivnosti od značaja za društveni život.

Skijama se spustio niz Banj brdo

“Winter is coming”, rekli bi u kultnoj seriji Igra prijestola, a šta je rekao banjalučki kajakaš Darko Savić kada je jutros vidio Banjaluku pokrivenu snijegom ne znamo, ali znamo da mu je na um pala zanimljiva ideja.