Banjaluka domaćin finala Kupa RS za odbojkaše

dvorana borik

Odbojkaši banjalučkog Borca m:tel u “Boriku” će za trofej igrati 4. novembra protiv brčanske Mladosti. Kod dama, dan kasnije, u Brčkom igraju Bimal Jedinstvo i Gacko.

Banjaluka će biti domaćin finalnog meča Kupa Republike Srpske za odbojkaše, odlučio je Odbojkaški savez Republike Srpske.

Nakon što se nijedna ekipa nije prijavila za organizaciju finalnog meča, direktor takmičenja odlučio je da se duel za trofej igra u “Boriku”, gdje će Borac m:tel ugostiti branioca pehara Mladost iz Brčkog.

Banjalučani i Brčaci o osvajaču Kupa RS odlučivaće u subotu, 4. novembra, a termin početka meča biće određen naknadno.

Takođe, određen je domaćin finalnog susreta u ženskoj konkurenciji.

Aktuelni osvajač Kupa RS Bimal Jedinstvo i Gacko dostavili su prijavu za organizaciju finala, a OS RS odlučio je da Brčanke budu domaćini, s obzirom na ponuđene bolje uslove.

Odbojkašice će se za trofej boriti dan nakon što bude odigrano finale u muškoj konkurenciji, dakle u nedjelju, 5. novembra.

(Mondo)

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.