Banjaluka domaćin finala Kupa RS za odbojkaše

dvorana borik

Odbojkaši banjalučkog Borca m:tel u “Boriku” će za trofej igrati 4. novembra protiv brčanske Mladosti. Kod dama, dan kasnije, u Brčkom igraju Bimal Jedinstvo i Gacko.

Banjaluka će biti domaćin finalnog meča Kupa Republike Srpske za odbojkaše, odlučio je Odbojkaški savez Republike Srpske.

Nakon što se nijedna ekipa nije prijavila za organizaciju finalnog meča, direktor takmičenja odlučio je da se duel za trofej igra u “Boriku”, gdje će Borac m:tel ugostiti branioca pehara Mladost iz Brčkog.

Banjalučani i Brčaci o osvajaču Kupa RS odlučivaće u subotu, 4. novembra, a termin početka meča biće određen naknadno.

Takođe, određen je domaćin finalnog susreta u ženskoj konkurenciji.

Aktuelni osvajač Kupa RS Bimal Jedinstvo i Gacko dostavili su prijavu za organizaciju finala, a OS RS odlučio je da Brčanke budu domaćini, s obzirom na ponuđene bolje uslove.

Odbojkašice će se za trofej boriti dan nakon što bude odigrano finale u muškoj konkurenciji, dakle u nedjelju, 5. novembra.

(Mondo)

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.