Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Riječ je o korištenim vatrogasnim vozilima, koja Banjaluka donira prijateljskim opštinama i koja su potpuno ispravna i mogu se koristiti.

Radojičić je kazao da su tokom ljeta mnoge opštine od Ljubinja do Drvara imale velike požare i štetu i da nisu imale dovoljno sredstava da se bore s tim, te dodao da je ovo mali znak podrške iz Banjaluke.

“Grad Banjaluka odlučio je da vatrogasna vozila dodijeli dvjema zapadnokrajiškim opštinama koje su u Federaciji BiH, a imaju slabu podršku od kantona i FBiH, Drvaru i Bosanskom Grahovu, zatim opštini koja je ove godine najviše stradala u požarima – Ljubinju, kao i susjednim opštinama Čelinac i Kotor Varoš”, rekao je Radojičić.

 

Prema njegovim riječima, Banjaluka je od 2014. godine, nakon iskustva sa katastrofalnim poplavama, mnogo ulagala u protivpožarnu i civilnu zaštitu, modernizovala, nabavljala, obučavala ljudstvo i ima povjerenike na cijelom prostoru grada.

“Dio opreme koja je knjigovodstveno rashodovana, ali još tehnički ispravna, u ovom momentu mogli smo da dodijelimo drugim opštinama. Želim da ih što manje koriste, ali da ih imaju za svaki slučaj”, rekao je Radojičić.

Goran Broćeta, načelnik Drvara, zahvalio je Radojičiću, ističući da će donirano vatrogasno vozilo biti veoma značajno za tu opštinu, koja je konstantno ugrožena od požara, a nema dovoljno sredstava u budžetu da nabavi novo vozilo.

Darko Krunić, načelnik Ljubinja, istakao je da je ovo dragocjena pomoć za tu malu i nerazvijenu opštinu, koja je izložena požarima skoro svakog ljeta.

“Želim da zahvalim gradonačelniku Banjaluke, koji je na naš zahtjev odgovorio pozitivno”, rekao je Krunić.

(Nezavisne)

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.