BLIRE – Nova sajamska manifestacija u Banjaluci koja izaziva veliko interesovanje

Ministastvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS podržali su organizaciju međunarodnog sajma nekretnina i investicija “Banja Luka Invest Real Estate Expo 2017”, koji će biti održan od 24-26.novembra u prostorijama “Banjalučkog velesajma”.

Organizator sajma, koji se održava prvi put u BiH, Predrag Tešić navodi da iz dana u dan nailaze na sve širu podršku i podsjeća da je jedinstvenu sajamsku manifestaciju ranije podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma RS.

“Svakim danom se povećava broj izlagača i on će sigurno rasti, jer mnogi čekaju posljednji momenat za prijavu. Ministarstvo trgovine i turizma RS je obezbjedilo besplatne štandove za sve opštine i gradove koji žele da prezentuju svoje projekte i potencijale”, rekao je Tešić.

Osim izložbenog dijela sajma, biće održane i panel diskusije, a već su definisane teme prvih i odnosiće se na emisiju opštinskih obaveznica i posjedovanje BFC sertifikata, kao ključnog za privlačenje investicija u lokalnim zajednicama. Tokom sajma biće predstavljena i Evropska mreža preduzetništva, a posjetioci će imati priku da slušaju i o energetskoj efikasnosti objakata.

“Zajedno sa agencijama i drugim subjektima koji se bave prometnom nepokretnosti biće formirano udruženje agenata nekretnina, a pokrenućemo i inicijativu za usvajanje zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Tim zakonom biće uveden red u sektor posredovanja u prometu nepokretnosti. Već pripremamo prijedlog nacrta tog zakona na osnovu kojeg će biti formirana i baza agenata za promet nepokretnosti”, rekao je Tešić.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/blire/
Web site: http://www.blire.biz/

(Glas)

Srpska dijaspora na forumu u Banjaluci

Stotinu uglednih predstavnika Srba iz više od 26 zemalja svijeta okupilo se na prvom forumu dijaspore u Banjaluci. Svi sa istim ciljem- bolja saradnja sa Srpskom i Srbijom.

Peti dan potrage za nestalom Dušicom Božić

Policijski službenici, vatrogasci, ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, rodbina, prijatelji i mještani Laktaša peti dan aktivno tragaju za nestalom tridesetogodišnjom Dušicom Božić iz Laktaša.

Čistka u Udruženju društava za osiguranje zbog nelegalnih popusta

Skupština Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske isključila je iz svog članstva “Osiguranje Garant” iz Brčkog zbog kršenja smjernica koje je donijela Agencija za osiguranje RS, a kojim se zabranjuju bilo kakvi nelegalni popusti pri registraciji automobila.

Praznik za ljubitelje šarplaninaca

Izložba šarplaninaca, koja će okupiti više od 100 pasa ove rase, trebalo bi da bude održana u nedjelju na terenu Vodenog parka “Akvana” sa početkom u deset časova.

Radnici Toplane ne žele ni da čuju za otpremnine

Sindikalna organizacija “Toplane” najavila je u petak radikalne mjere u slučaju da neko do radnika ovog preduzeća dobije otkaz, dok gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da je neminovno smanjenje broja zaposlenih jer se radi o propaloj firmi sa dugom od oko 90 miliona KM.

Cvijanović: Dijaspora važan resurs Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je dijaspora važan resurs Republike Srpske, jer su to ljudi koji mogu da doprinesu, ne samo sadašnjim, nego i budućim procesima u Republici Srpskoj.