BLIRE – Nova sajamska manifestacija u Banjaluci koja izaziva veliko interesovanje

Ministastvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS podržali su organizaciju međunarodnog sajma nekretnina i investicija “Banja Luka Invest Real Estate Expo 2017”, koji će biti održan od 24-26.novembra u prostorijama “Banjalučkog velesajma”.

Organizator sajma, koji se održava prvi put u BiH, Predrag Tešić navodi da iz dana u dan nailaze na sve širu podršku i podsjeća da je jedinstvenu sajamsku manifestaciju ranije podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma RS.

“Svakim danom se povećava broj izlagača i on će sigurno rasti, jer mnogi čekaju posljednji momenat za prijavu. Ministarstvo trgovine i turizma RS je obezbjedilo besplatne štandove za sve opštine i gradove koji žele da prezentuju svoje projekte i potencijale”, rekao je Tešić.

Osim izložbenog dijela sajma, biće održane i panel diskusije, a već su definisane teme prvih i odnosiće se na emisiju opštinskih obaveznica i posjedovanje BFC sertifikata, kao ključnog za privlačenje investicija u lokalnim zajednicama. Tokom sajma biće predstavljena i Evropska mreža preduzetništva, a posjetioci će imati priku da slušaju i o energetskoj efikasnosti objakata.

“Zajedno sa agencijama i drugim subjektima koji se bave prometnom nepokretnosti biće formirano udruženje agenata nekretnina, a pokrenućemo i inicijativu za usvajanje zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Tim zakonom biće uveden red u sektor posredovanja u prometu nepokretnosti. Već pripremamo prijedlog nacrta tog zakona na osnovu kojeg će biti formirana i baza agenata za promet nepokretnosti”, rekao je Tešić.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/blire/
Web site: http://www.blire.biz/

(Glas)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.