Borac bez Bezbradice do kraja sezone

Za Nemanju Bezbradicu sezona je završena. Bek povratnik u Borac mora na operaciju ligamenata i slijedi mu duga pauza.

Trener Bojan Unčanin će u derbi protiv Zrinjskog, osvajača Kupa BiH, opet bez tri igrača. Pored Bezbradice van stroja su Dean Šešić i Marko Komnenović.

– Zrinjski je odlično krenuo u ovoj sezoni, ostvarivši dvije pobjede. Kvalitetan su tim koji je prošle godine doživio samo jedan poraz u Mostaru. Dobro smo radili u proteklom periodu i uprkos problemima sa povrijeđenim igračima idemo po pobjedu. Biće veoma teško, ali vjerujem u svoje rukometaše – rekao je Unčanin.

Parovi 3. kola: Kakanj – Bosna Sarajevo (15),Slavija –Goražde (19), Izviđač – Sloga (19), Nedelja: Vogošća –Derventa (17), Zrinjski – Borac (20), ranije: Bosna Visoko – Konjuh 28:24. D.D.

(EuroBlic)

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.