Božić: Sve smo bolji

Bojan Božić, trener košarkaša banjalučkog Borca, zadovoljan je činjenicom da je njegov tim sve bolji kako se bliži početak takmičenja u Prvoj ligi RS.

Banjalučani su u ponedjeljak u prijateljskoj utakmici u Tešnju savladali Gradinu, člana A1 lige FBiH, rezultatom 87:64 (19:14, 29:14, 18:16, 21:20).

“Ide nabolje, postajemo tim. Vidi se da nam je bilo potrebno vrijeme da se uigramo. Ono što je bitno jeste da ima prostora za napredak i da ćemo biti još bolji. Potrebno je još raditi na uigravanju, zbog povreda nekoliko igrača tek smo posljednje dvije sedmice u kompletnom sastavu”, rekao je Božić.

Borac je prošle sedmice na svom terenu savladao Gradinu sa 96:59, a prethodno su učestvovali na turniru u Mrkonjić Gradu, gdje su zauzeli četvrto mjesto.

Izgubili su u polufinalu od Mladosti (67:94) i u meču za treće mjesto od Igokee 2 (61:68). Borac će večeras (20 časova) igrati prijateljsku utakmicu protiv Prijedora, takođe člana Prve lige RS, uslijediće gostovanje u Prijedoru, a onda 21. i 22. oktobra startuje takmičenje u Prvoj ligi RS.

“Ići ćemo od utakmice do utakmice, želja je plej-of, ali bitno je da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu (prošle sezone Borac je bio deveti).

Gledamo sebe, ne opterećujemo se drugim ekipama. Neke su nam još nepoznanica a neke ne, ali bitno je da mi igramo dobro”, istakao je trener banjalučkog kluba.

(Nezavisne)

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.