Deseta sjednica Skupštine grada Banja Luka 26. aprila

skupstinski kolegijum

Deseta sjednica Skupštine grada Banja Luka, biće održana 26. aprila ove godine, sa početkom u 10.00 časova – odlučeno je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma. 

Planirano je da se na dnevnom redu ove sjednice nađe 25 tačaka. Između ostalog, odborncici će raspravljati o prijedlogu odluke o realokaciji sredstava u budžetu Grada Banja Luka, prijedlogu odluke o prodaji obveznica, te o prijedlogu odluke o kupovini hartija od vrijednosti.

Na dnevnom redu će biti i izvještaj o radu Turističke organizacije Grada Banja Luka za 2016. godinu i program rada za tekuću godinu, zatim informacija o finansijskom poslovanju JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i set pitanja iz prostornog planiranja i imovinsko-pravnih odnosa.

Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada