Deseta sjednica Skupštine grada Banja Luka 26. aprila

skupstinski kolegijum

Deseta sjednica Skupštine grada Banja Luka, biće održana 26. aprila ove godine, sa početkom u 10.00 časova – odlučeno je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma. 

Planirano je da se na dnevnom redu ove sjednice nađe 25 tačaka. Između ostalog, odborncici će raspravljati o prijedlogu odluke o realokaciji sredstava u budžetu Grada Banja Luka, prijedlogu odluke o prodaji obveznica, te o prijedlogu odluke o kupovini hartija od vrijednosti.

Na dnevnom redu će biti i izvještaj o radu Turističke organizacije Grada Banja Luka za 2016. godinu i program rada za tekuću godinu, zatim informacija o finansijskom poslovanju JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i set pitanja iz prostornog planiranja i imovinsko-pravnih odnosa.

Fudbaleri Borca spremni dočekuju Čelik iz Zenice

Fudbaleri Borca maksimalno spremni dočekuju start Premijer lige BiH i utakmicu protiv Čelika (nedjelja 19:30), a u novu sezonu Banjalučani ulaze sa novim generalnim sponzorom „Novom bankom“ čije će ime fudbaleri Borca nositi na svojim dresovima.

Zagovaraju izgradnju vidikovca na Banj brdu

Izgradnja vidikovca na Banj brdu sa kojeg bi se mogla vidjeti panorama grada mogla bi postati stvarnost jer su u Udruženju “Rekreativna zona” spremni da iniciraju ovaj projekat.

Manijak ponovo napada djevojke u centru Banjaluke!

Nepoznati muškarac ponovo je jutros napao djevojku u centru Banjaluke, nedaleko od Osnovne škole Ivo Andrić! Početkom ovog mjeseca banjalučku javnost uzburkale su informacije da je manijak napao tri djevojke u kratkom periodu u centru grada, ali je policija tada to demantovala uz tvrdnju da oni imaju samo jednu zvaničnu prijavu i pozvali su da se “ne

Brži oporavak pacijenata uz savremene metode

Najmodernija operacija grudne žlijezde endoskopskim putem, bez otvaranja grudnog koša “VATS timektomija”, koja dosad nije rađena na prostorima BiH, juče je prvi put izvedena u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Iz ove zdravstvene ustanove saopštili su da je tokom dva operativna dana u Službi za torakalnu hirurgiju UKC RS planirano izvođenje četiri zahvata, a organizator i