Deseta sjednica Skupštine grada Banja Luka 26. aprila

skupstinski kolegijum

Deseta sjednica Skupštine grada Banja Luka, biće održana 26. aprila ove godine, sa početkom u 10.00 časova – odlučeno je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma. 

Planirano je da se na dnevnom redu ove sjednice nađe 25 tačaka. Između ostalog, odborncici će raspravljati o prijedlogu odluke o realokaciji sredstava u budžetu Grada Banja Luka, prijedlogu odluke o prodaji obveznica, te o prijedlogu odluke o kupovini hartija od vrijednosti.

Na dnevnom redu će biti i izvještaj o radu Turističke organizacije Grada Banja Luka za 2016. godinu i program rada za tekuću godinu, zatim informacija o finansijskom poslovanju JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i set pitanja iz prostornog planiranja i imovinsko-pravnih odnosa.

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.