Desetogodišnjak i dalje u komi

Desetogodišnje dijete čiji su inicijali V.P, koje je teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Banjaluci, i dalje je u komi i životno je ugroženo, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Dijete je priključeno na aparate za mehaničku ventilaciju i dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

U saopštenju se podsjeća da je pacijent V.P. u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje dovezen juče u 11.50 časova sa teškim tjelesnim povredama i u polutraumatizovanom stanju, te je hirurški zbrinut.

Saobraćajna nezgoda dogodila se juče u 11.30 časova u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, kada je dijete udarilo teretno vozilo “merecedes”, kojim je upravljao Goran Šurlan /32/ iz Banjaluke.

(Srna)

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.