Desetogodišnjak i dalje u komi

Desetogodišnje dijete čiji su inicijali V.P, koje je teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Banjaluci, i dalje je u komi i životno je ugroženo, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Dijete je priključeno na aparate za mehaničku ventilaciju i dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

U saopštenju se podsjeća da je pacijent V.P. u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje dovezen juče u 11.50 časova sa teškim tjelesnim povredama i u polutraumatizovanom stanju, te je hirurški zbrinut.

Saobraćajna nezgoda dogodila se juče u 11.30 časova u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, kada je dijete udarilo teretno vozilo “merecedes”, kojim je upravljao Goran Šurlan /32/ iz Banjaluke.

(Srna)

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.