Đorđe Milošević, košarkaš Igokee: Svakog dana sve više napredujem

Četvrtu sezonu u redovima Igokee provodi Đorđe Milošević koji ove igra u životnoj formi.

Momak sa najviše staža u ekipi drugi je na listi najmlađih članova tima, poslije Stefana Glogovca, i naprosto je eksplodirao ove sezone te potvrdio da se isplati veliki rad na treninzima. Iako je do sada najviše doprinosa davao u odbrani, trener Dragan Bajić sve češće ga koristi kao opciju u napadu, a nakon sedam odigranih kola ABA lige osmi je igrač po indeksu korisnosti. Kada je u pitanju individualni rad, parafrazirao je čuvenu rečenicu iz filma “Sjećaš li se Doli Bel”.

– Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem (smijeh). Zadovoljan sam svojim partijama i verujem da mogu još bolje. Za sada sve ide dobro, dok bih mnogo zadovoljniji bio da smo bolje plasirani. Verujem da dobro radim na treninzima i ne želim da stanem na ovome jer imam još elemenata u svojoj igri koje želim da popravim, tu pre svega mislim na šut za tri poena i još neke stvari. Veliku zahvalnost za dobre igre dugujem treneru koji mi je pronašao dobru ulogu u timu i pružio priliku da se pokažem. Konačno mi se sve poklopilo, a dobre partije pružao sam i u dresu Vršca, mada je to bio slabiji rang takmičenja, tako da sam sada srećan – izjavio je Milošević.

Naglasio je da bi više volio da je njegov pojedinačni učinak manji, a da je ekipa ostvarila više pobjeda.

– Upisali smo tri pobede u sedam kola i sigurno je da smo mogli još neku dodati, jer smo pobedama protiv Budućnosti i Cedevite pokazali da se možemo nositi sa svim ekipama. Generalno, možemo da budemo zadovoljni, ali ostaje žal zbog nekih poraza i sigurno je da možemo bolje. Kiksnuli smo protiv MZT-a na svom terenu kada su nam dali neverovatnih 110 poena, mada su oni imali svoj dan i sigurno da više nikome neće toliko ubaciti – izjavio je Milošević.

Idući ispit za njega i Igokeu je zakazan za ponedjeljak kada Aleksandrovčani gostuju kod Mornara u Baru.

Malkolm Li

Milošević se povrijedio na prošlom meču pa nije odradio mnogo treninga sa novim saigračem Malkolmom Lijem.

– Li nije igrao na meču u Zadru, dok sam se ja povredio nakon tog meča pa sam propustio nekoliko treninga i nisam ga video u pravom izdanju. Ono što znam je da je odličan momak i svi mu pomažemo da se što pre adaptira na ekipu i uslove. Nije slučajno bio draftovan u NBA ligi i verujem da će nam biti od velike koristi čim se malo privikne jer je njemu sve ovo novo – kazao je Milošević.

(Glas)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.