Dolijao manijak koji je napadao u blizini Gradskog bazena

Banjalučka policija identifikovala je manijaka koji je danima napadao djevojke i žene u blizini Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci, piše “EuroBlic”.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je policija veoma predano radila na ovom slučaju i da su otkrili da je riječ o maloljetniku, ali više informacija će biti poznato danas.

– Prema prikupljenim informacijama sumnja se da je maloljetnik više puta prilazio i napadao žene u blizini bazena i preduzeća „Incel“. Policiji je problem predstavljalo to što niko od žena nije prijavio napad, pa nisu mogli pomoći inspektorima u identifikaciji napadača, pojašnjava sagovornik “Blica”.

Prema njegovim riječima pripadnici CJB Banjaluka i pored toga su veoma ozbiljno pristupili ovom slučaju i bio je povećan broj policajaca u blizini Gradskog bazena, koji su čekali kada će se manijak ponovo pojaviti. To se desilo u petak uveče.

Podsjetimo, manijak se krio u zamračenim dijelovima gdje nema rasvjete, a gdje ljudi koji dolaze na bazen parkiraju automobile. Jedna od njegovih žrtava je ispričala da čim je izašla sa bazena da je osjetila da je neko prati.

U jednom tranutku manijak joj je prišao sa leđa i uhvatio za zadnjicu. Ona se uspela okrenuti i udariti ga, a zatim je pobjegla.

Druga žena je ispričala da se sa djetetom vraćala sa bazena kada joj je mlađi muškarac prišao i udario po leđima. Žena je počela vrištati i dozivati pomoć, poslije čega je pobegao.

Ni poslije ovoga napadač se nije zaustavio. Prije nekoliko dana opet u mračnom dijelu ulice Veljka Mlađenovića, kod bazena, prišao je djevojci sa leđa i uhvatio je oko struka. Ni ovaj put se nije dobro proveo, jer ga je žrtva udarila u glavu i pobjegla.

(EuroBlic)

Do dokumenata kao u usporenom filmu

Građani Republike Srpske koji odluče da prije posla produže važenje ličnih dokumenata ili registruju vozilo vjerovatno će zakasniti na posao i još dobiti opomenu od šefa.

Druge predškolske igre 26. aprila

U srijedu, 26. aprila, na Gradskom stadionu biće održane II predškolske igre. Početak igara zakazan je u 9.30 časova, a u takmičenju će učestvovati 21 vrtić (oko 700 djece) sa područja grada Banje Luke.

Evrokupom počeli proslavu jubileja

Takmičenje u Evrokupu, održano proteklog vikenda na rijeci Vrbas, prva je u nizu manifestacija koje će biti održane ove godine u sklopu obilježavanja 70 godina uspješnog rada Kajak-kanu kluba Vrbas iz Banjaluke.

(VIDEO) Poezija na krovu biblioteke

U srijedu 26. aprila Narodna i univerzitetska biblioteka RS obilježava Dan biblioteke, kao i Dan knjige i autorskih prava, uz neka veoma zanimljiva dešavanja.