Dragan Talić napušta NDP

Bura u banjalučkoj skupštini traje već nedjeljama i ne vidi joj se kraj. Odbornik NDP-a Dragan Talić napušta tu partiju i ide u nezavisne odbornike. Za njegove usluge izuzetno je zainteresovan DNS koji pak ostaje bez trojice odbornika

Nakon što je uvijek aktuelni predsjedsednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban (DNS) najavio osnivanje novog odborničkog kluba u lokalnom parlamentu i poziva vladajuće koalicije da podnese ostavku, izgledna su nova previranja u organima gradske vlasti.

Podsjetimo, uz Balabana su stala još dva odbornika DNS-a, Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović, što znači da bi njihovim odlaskom druga po snazi stranka na prošlim izborima bila svedena samo na jednog odbornika Borana Bosančića.

Situacija u vezi sa Balabanom uzdrmala je vladajuću garnituru ali je nije ugrozila jer gradonačelnik Igor Radojičić i bez trojice DNS-ovaca ima stabilnu većinu.

Međutim, DNS, odnosno lider banjalučkog odbora te stranke Nedeljko Čubrilović, su se našli u novom problemu jer je njihov koalicioni kapacitet sveden na samo jednog odbornika. Posljednjih nekoliko dana, kako saznaje Mondo, vodili su se intenzivni razgovori o određenim rokadama u parlamentu i neke od njih bi uskoro mogli da budu saopštene javnosti.

Kako se nezavanično saznaje, Čubrilović namjerava da u svoje redove “prevede” najmanje dvojicu odbornika iz opozicije, a glavne mete su mu, tvrde dobro upućeni izvori, Dragan Talić iz NDP-a i Ljubo Ninković iz SDS-a. Talić je, tvrde naši izvori, odluku o napuštanju NDP-a već donio. Ninković, pak, ostaje vjeran svojoj stranci.

Dragan Talić naslutio je u izjavi da napušta klub ove stranke, ali nije želio da precizira kada niti kako će ubuduće djelovati. Ipak, ocijenio je da će najvjerovatnije nastupati kao nezavisni odbornik.

“Danas sam razgovarao sa predsjednikom stranke Draganom Čavićem na ovu temu. Ne želim još da saopštim svoju konačnu odluku. Možda ću krenuti sa djelovanjem kao nezavisni odbornik”, kazao je Talić.

Na konkretno pitanje da li će preći u DNS, odgovorio je „ne razmišljam o DNS-u“.

“Ako se razilazim sa NDP-om, želim da to bude na korektan način. Dugo vremena, i to prije osnivanja NDP-a, imam prijateljski, fin odnos sa Čavićem. Odlično se razumijemo i nije mi zamjerio moja najnovija razmišljanja o mogućem odborničkom djelovanju”, dodao je Talić.

S druge strane, Ninković kategorično tvrdi da ostaje odbornik SDS-a.

“Definitivno ostajem uz SDS. Bilo je nekih interesovanja iz drugih stranaka, ali ne mijenjam stranku. Nisam imao direktan poziv da pređem u DNS, nego su to više bile posredničke ponude i prijateljski razgovori, ali ništa zvanično”,  naglasio je Ninković.

(mondo.ba)

Student Igokea uzela KUP Srpske

Senzacija u Kupu Republike Srpske. Košarkaši Student Igokee su prvi put osvojili trofej tako što su u Mrkonjiću savladali favorizovanu Mladost nakon produžetka 94:84.

Robi u Banjaluci: Pamtim “ono” finale Kupa SFRJ

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki boravio je u utorak u Banjaluci, gdje je u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske govorio o “zmajevima”, Zvezdi i Partizanu u Ligi Evrope, Hrvatskoj i Srbiji na SP u Rusiji…

Galešić potpisao za Krupu, ne igra protiv Borca

Vezni igrač Goran Galešić novi je igrač Krupe. Nakon što je u zimskom prelaznom roku raskinuo saradnju sa banjalučkim Borcem, pomenuti fudbaler je imao nekoliko ponuda, ali se na kraju odlučio da ostane u svom gradu i preseli u kanjon Vrbasa.

Banjalučanin na kladionici dobio nevjerovatnih 99 208 KM

Jedan igrač iz Banjaluke u kladionici AM Sport uplatio je dva ista tiketa sa zajedničkim dobitkom od nevjerovatnih 79 366, 80 KM ali tu nije kraj jer je usrećio i kuma koji je prepisao tiket od njega vjerujući u kumove odluke.