Dug UKC RS dostigao 41 milion maraka

ukc rs

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske za samo mjesec povećao je dug prema Poreskoj upravi RS za skoro osam miliona maraka, čime je ova zdravstvena ustanova postala najveći poreski dužnik sa neizmirenim 41 milionom KM.

Prema podacima Poreske uprave RS, dug UKC RS početkom prošlog mjeseca je iznosio 40,9 miliona KM, dok je samo mjesec ranije iznosio 33,1 milion KM.

Odmah iza UKC-a na listi najvećih poreskih dužnika nalazi se Fabrika glinice “Birač” u stečaju iz Zvornika sa neizmirenim obavezama od 33,1 milion KM. Treći je Klinički centar Istočno Sarajevo sa 26 miliona KM.

(Capital)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.