Đurković: Ne ostajem u Borcu m:tel!

Trener banjalučkog Borca m:tel Ratko Đurković neće predvoditi crveno-plave u pohodu na odbranu titule u Bosne i Hercegovini!

Crnogorski stručnjak je prethodne sezone vratio šampionski pehar u “Velikana iz Gospodske” i dogovorio da će ostati u Banjaluci i u sljedećoj sezoni.

Slavilo se potom u Banjaluci, ponovo su crveno-plavi izborili plasman gdje po renomeu realno i pripadaju – u SEHA ligu, ali je rukovodstvo regionalnog takmičenja šokiralo sve ljubitelje rukometa u BiH i umjesto Borcu odnosno šampionu BiH dodijelilo Srbiji dva mjesta, pa će u sezoni 2017/18 učestvovati novosadska Vojvodina i Dinamo Pančevo.

Upravo ta odluka pokrenula je i pitanje ostanka Ratka Đurkovića u banjalučkom klubu jer osim usmenog dogovora, nije potpisan novi ugovor.

“Razmišljao sam ovih nekoliko posljednjih dana i odlučio da neću ostati u Borcu.I to ne samo zbog odluke SEHA već zbog činjenice da stvari u Borcu idu jako sporo. Ja sam kao šampion BiH situaciju shvatio ozbiljno jer je mnogo teži posao da odbranimo nego da osvojimo titulu. A mi u ovom trenutku u odnosu na prethodnu sezonu imamo samo 50 odsto ekipe. Izbacivanje iz SEHA lige je jako razočaralo sve nas, ali nismo spremni da igračkim kadrom odgovorimo zahtjevima ovog takmičenja. Ja sam imao strpljenja, volje i želje da ostanem, htio sam da napravim respektabilan tim pa čak i u domaćim okvirima, bez SEHA, ali sad ne mogu da sklopim ekipu iza koje bih stao u pohodu na odbranu titule”, izjavio je Đurković.

Prema njegovim riječima, iako je donio odluku o prestanku radnog odnosa, nema nikakvu strategiju niti plan oko preuzimanja nekog novog tima, niti bilo šta dogovoreno s nekim klubom.

“Ja nisam ovo napravio jer imam neki rezervni posao. Nemam ništa, nikakav plan za dalju karijeru, ali ne mogu da stavim svoje ime iza ovakvog tima. Kasnimo u konceptu u startu, nemam igrače, plan rada, očigledno su finansije ključni problem. Takođe, jasno je i da Borac u Banjaluci nema podršku. Ja sam dosad predložio tri-četiri igrača koji su čekali i bili spremni da potpišu ugovore sa Borcem, ali vjerovatno je novac bio problem”.

“Hvala svima, Banjaluka me primila kao svog”

Đurković je dodao da je titula možda stvorila više problema nego što je donijela dobrog u banjalučki klub.

“Treba nam još pet igrača, plus da priključimo nekoliko juniora, ali nisam mogao da nađem zajednički jezik sa upravom i pošteno je da se raziđimo. Borac prema meni nema nikakav dug, imali smo korektnu saradnju, ali moja odluka je definitivna. Hvala svim ljudima u klubu, medijima i svim Banjalučanima jer su me prihvatili kao svog. Ali sad se razilazimo, takav je život”.

(Nebojša Šatara/mondo.ba)

U nedjelju koncert „Pobijedimo Laforu“

U nedjelju, 18. marta, sa početkom od 20.00 časova, u Banskom dvoru biće održan humanitarni koncert pod nazivom „Pobijedimo Laforu“.    Organizator koncerta je Gradski tamburaški orkestar, uz koga će učestvovati Gradski hor Jazavac, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića.  Za ovu priliku je pripremljen bogat program, koji čine kompozicije popularne, evergrin, filmske muzike, ali i

Starčević priželjkuje trijumf

Fudbalerima Krupe duel sa širokobriježanima dolazi nakon minimalnog poraza od Željezničara na startu Lige za šampiona.