Ekskluzivno: Sudija Šaban Maksumić proslavljao oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Sudija Suda BiH Šaban Maksumić koji je bio predsjedavajući Sudskog vijeća koje je oslobodilo optužbe Nasera Orića, pozvao je kolege sudije Suda BiH, te u kafani “Kod Breke” u sarajevskom naselju kod groblja “Lav” koja je u vlasništvu M.Brekalovića, uz jelo i piće proslavljao oslobađajuću presudu Naseru Oriću, saznaje portal srpskainfo.com iz izvora bliskih pravosuđu.

Na poziv se odazvalo desetak sudija Suda BiH među kojima je bio i Davor Jukić, jedan od sudija koji je obuhvaćen informacijom Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Republike Srpske, čije se ime pored Šabana Maksumića zadnjih dana najviše pominjalo u medijima.

Manji broj sudija Suda BiH koji je bio prisutan na navedenoj proslavi, odazvao se na poziv na piće ne znajući za njegov povod te je bio neprijatno iznenađen shvativši pravi razlog, da se u stvari radi o proslavi oslobađajuće presude, dok je većina njih uz zvuke popularnih izvođača narodne muzike, jelo i piće do kasno u noć proslavljala ovu odluku sa Maksumićem.

(Srpskainfo.com)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.