Ekskluzivno: Sudija Šaban Maksumić proslavljao oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Sudija Suda BiH Šaban Maksumić koji je bio predsjedavajući Sudskog vijeća koje je oslobodilo optužbe Nasera Orića, pozvao je kolege sudije Suda BiH, te u kafani “Kod Breke” u sarajevskom naselju kod groblja “Lav” koja je u vlasništvu M.Brekalovića, uz jelo i piće proslavljao oslobađajuću presudu Naseru Oriću, saznaje portal srpskainfo.com iz izvora bliskih pravosuđu.

Na poziv se odazvalo desetak sudija Suda BiH među kojima je bio i Davor Jukić, jedan od sudija koji je obuhvaćen informacijom Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Republike Srpske, čije se ime pored Šabana Maksumića zadnjih dana najviše pominjalo u medijima.

Manji broj sudija Suda BiH koji je bio prisutan na navedenoj proslavi, odazvao se na poziv na piće ne znajući za njegov povod te je bio neprijatno iznenađen shvativši pravi razlog, da se u stvari radi o proslavi oslobađajuće presude, dok je većina njih uz zvuke popularnih izvođača narodne muzike, jelo i piće do kasno u noć proslavljala ovu odluku sa Maksumićem.

(Srpskainfo.com)

Otvoren obnovljeni društveni dom u Dragočaju

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je danas obnovljeni društveni dom u mjesnoj zajednici Dragočaj. On je rekao da su, obnovom društvenog doma u Dragočaju, građani dobili prostor u kojem mogu da održavaju svečanosti, sastanke i druge aktivnosti od značaja za društveni život.

Skijama se spustio niz Banj brdo

“Winter is coming”, rekli bi u kultnoj seriji Igra prijestola, a šta je rekao banjalučki kajakaš Darko Savić kada je jutros vidio Banjaluku pokrivenu snijegom ne znamo, ali znamo da mu je na um pala zanimljiva ideja.