(FOTO) Izbori u Banjaluci: Pogledajte SDS-ovu odborničku listu

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Predrag Vulin predstavio je danas odborničku listu za Skupštinu ovog grada na lokalnim izborima koji su zakazani za oktobar ove godine.

Vulin je poručio da će SDS biti vodeća snaga i lokomotiva u pobjedi Saveza za promjene na lokalnim izborima u ovom gradu.

Takođe je istakao da su, osim članova SDS-a, kandidati na odborničkoj listi i dva člana Stranke Napredna Srpska i član Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

Upravo je član Srpske radikalne stranke Dragan Milanović, sa 34. mjesta pomjeren na 17., na koje je prvobitno stavljen nedavno izbačeni Saša Lovrić.

Govoreći o skidanju Lovrića sa kandidatske liste, Vulin je rekao da je to urađeno u skladu sa pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti, jer Lovrić nije poštovao odluke Gradskog odbora ove stranke.

Sa druge strane, donedavni predsjednik Područnog odbora “Jug” Saša Lovrić ističe da je smijenjen mimo volje članova Gradskog odbora i iz razloga jer je javno progovorio o sukobima i nezadovoljstvu unutar stranke.

U izjavama za medije je istakao da se određeni broj članova SDS protivi politici za koju smatraju da šteti stranci, a koju vodi predsjednik Gradskog odbora SDS Predrag Vulin, za kojeg je Lovrić rekao da je “igrač predsjednika Regionalnog odbora SDS Ognjena Tadića i izvršilac njegovih naređenja”.

Umjesto Lovrića, na listi se našao Nenad Marčetić, kojem je dodjeljena 34. pozicija.

Ono što je među članovima SDS-a izazvalo posebnu sumnju jeste, kako tvrde za “banjaluka.net”  pojedini članovi ove stranke, jeste to što je Marčetić i prije izbacivanja Lovrića sa liste i njegovog isključenja iz stranke, govorio da će se naći na listi za ovogodišnje izbore.

SDS-ova izborna lista izgleda ovako:

image-0.02.01.18ea7afa97fc95db0a04281fd5606055eb1dd0ea1cf3eae911b5fa04cb025c39-V

image-0.02.01.d03b00567abb8118ecc90df0a9f6b9e50159a58b73982a8a692dea18d9f4b289-V

(banjaluka.net)

Banjalučki Borac na korak do titule

Sedam kola prije kraja sezone, Banjalučani imaju ogromnih 15 bodova prednosti ispred najbližeg pratioca, Podrinja iz Janje. Banjalučki Borac sinoćnjim trijumfom protiv Drine iz Zvornika 1:0, stekao je ogromnih 15 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i na pragu je plasmana, odnosno povratka u Premijer ligu BiH. Tim Vuleta Trivunovića na Gradskom stadionu slavio je

Banjaluka: devet godina zaredom kiša za 1. maj

Od 2000. godine do danas tokom čak devet godina za 1.maj u Banjaluci je padala kiša. U Hidrometeorološkom zavodu RS su zabilježili da je kišno vrijeme za prvomajske praznike u najvećem gradu RS bilo u posljednje tri godine, a 2016. je bilo i hladno. To je bio i najhladniji 1. maj od 2000. godine. Međutim,

Sutra privremena obustava saobraćaja u centru Banjaluke radi protestne šetnje

Banjaluka – U Banjaluci će sutra biti na snazi privremena obustava saobraćaja zbog mirne protestne šetnje koju je najavio Savez sindikata Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave /PU/ Banjaluka. Privremena obustava saobraćaja biće na snazi na dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

Dodik: RS bi mogla pokušati da ospori dijelove ugovora s ‘Arselor Mitalom’

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bi Srpska mogla pokušati da pred sudom ospori dijelove ugovora potpisane sa “Arselor Mitalom” 2004. godine, jer je on potpuno nepovoljan za Republiku, ukoliko ta kompanija pokrene arbitražni spor zbog prodaje državnog kapitala u Rudniku željezne rude (RŽR) “Ljubija”. Dodik je rekao da Republika Srpska

Dodik: Pravosuđe BiH u funkciji stereotipa, a ne pravde

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra nedopustivim ignorantsko ponašanje federalnih i kantonalnih vlasti u Sarajevu prema stradanju pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici početkom maja 1992. godine, naglasivši da je još poraznija činjenica da ovaj podmukli zločin nikada nije dobio sudski epilog, a porodice žrtava bar moralnu satisfakciju. “To naravno govori o Bosni. Dobrovoljačka

Mercedes udario u kamion i otkinuo mu točak

BANJALUKA – Na starom putu Banjaluka – Gradiška dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko vozilo mercedes i kamion. Nezgoda se, kako nezvanično saznajemo, dogodila oko 11 časova kada je putničko vozilo udarilo u kamion koji je šlepalo drugo teretno vozilo. Tom prilikom, od siline udara, sa kamiona je otpao točak. Nezvanično, u

Radionica za programere biće održana u junu

Socijalno-edukativni centar SEC počeo je sa upisom, polaznika na radionicu namijenjenu zaposlenima u IT sektoru, koja će biti održana 3. juna u 10 časova. “Biće razgovora o motivaciji, zadržavanju radnika u firmi kao i povećanju produktivnosti” – saopštili su iz SEC-a. (Unoradiobl.com)