Gdje vidite sebe kroz 5 godina? Ovo je jedini tačan odgovor na omraženo pitanje na razgovoru za posao

razgovor za posao
Ne djeluje kao da je trik-pitanje, ali vaš odgovor na „Gdje sebe vidite za 5 godina?“ može da presudi u intervjuu za posao – pozitivno ili negativno. Bićete iznenađeni kad pročitate šta sve mogu (i žele) da saznaju iz tog jednog pitanja koje mnogima zadaje glavobolju.

Mnogi bi rekli – „Pa ja ne znam gdje ću biti sutra!“, ali to je pogrešno razmišljanje, posebno kada je preko puta vas poslodavac. U svakom trenutku bi trebalo da imate bar neku predstavu o svojoj budućnosti.

– Svrha ovog pitanja jeste da se sazna od kandidata da li je u potrazi za karijerom više nego za poslom, da li se njegovi ciljevi slažu sa ciljevima kompanije za konkuriše, i da li ima realan plan za budućnost – objašnjava za Biznis Insajder David Višon, koji je šef zapošljavanja na pretraživaču poslova Happie.

Dejl Kurov, executive coach, kaže da vaš odgovor na to pitanje može da pokaže kompaniji da li imate potrebnu radnu etiku, stav i lojalnost koji bi vas činili dobrim zaposlenim na duže staze.

Evo šta poslodavci i menadžeri žele, a šta ne žele da čuju kada vam postave ovo pitanje:

Žele da znaju da ste razmišljali o odgovoru.

Stručnjaci savjetuju da ne upadnete u zamku razmišljanja o dugoročnim planovima. Pokažite da imate neku predstavu o budućnosti, ali i da ste fleksibilni.

-Svi razumiju da stvari mogu da se mijenjaju, zato balansirajte između toga gdje želite da idete (odnosno vaša karijera) kao i pokazivanja razumijevanja kako taj put može da se promijeni- kaže Višon.

Žele da znaju da karijera može da vas ponese – ali da imate realnističke ciljeve.

Višon savjetuje da ne budemo preambiciozni. Svi bismo željeli više i bolje u budućnosti, ali reći da želite budete direktor za pet godina na poziciji na kojoj tek sad počinjete – prerano je.

Žele da znaju da ćete dati sve od sebe prije nego što očekujete promociju.

-Može da prođe mnogo vremena, i mnogo posla prije nego što ćete se pomjeriti na ljestvici napretka na bolje- kaže Kurov.

Žele da znaju da ćete biti lojalni i privrženi kompaniji bar tokom 5 godina.

Mnoge kompanije (ne sve) ulažu dosta vremena i novca da obuče i usavrše kandidate, i ne žele da izgube svoju „investiciju“ za godinu ili dvije. Zato je bolje ne pominjati da se nadate da ćete biti u nekoj drugoj kompaniji, u drugoj industriji, ili na nekoj drugoj poziciji (čak i da je to istina).

Žele da čuju kako će se kompanija i pozicija za koju aplicirate uklapati u dugoročne ciljeve.

Kurov savjetuje da napravite plan kojim ćete doprinijeti samom poslu i to u narednih nekoliko godina.

-Ako želite da provjerite da li je vaš petogodišnji plan usklađen sa njihovim, sada vi preuzmite vodeću ulogu i pitajte šta poslodavac želi od dotične pozicije- sugeriše Wishon, i dodaje: „To će pomoći da se bolje razumije napredovanje i organizacija unutar firme.“

(Bizlife.rs)

Student Igokea uzela KUP Srpske

Senzacija u Kupu Republike Srpske. Košarkaši Student Igokee su prvi put osvojili trofej tako što su u Mrkonjiću savladali favorizovanu Mladost nakon produžetka 94:84.

Robi u Banjaluci: Pamtim “ono” finale Kupa SFRJ

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki boravio je u utorak u Banjaluci, gdje je u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske govorio o “zmajevima”, Zvezdi i Partizanu u Ligi Evrope, Hrvatskoj i Srbiji na SP u Rusiji…

Galešić potpisao za Krupu, ne igra protiv Borca

Vezni igrač Goran Galešić novi je igrač Krupe. Nakon što je u zimskom prelaznom roku raskinuo saradnju sa banjalučkim Borcem, pomenuti fudbaler je imao nekoliko ponuda, ali se na kraju odlučio da ostane u svom gradu i preseli u kanjon Vrbasa.

Banjalučanin na kladionici dobio nevjerovatnih 99 208 KM

Jedan igrač iz Banjaluke u kladionici AM Sport uplatio je dva ista tiketa sa zajedničkim dobitkom od nevjerovatnih 79 366, 80 KM ali tu nije kraj jer je usrećio i kuma koji je prepisao tiket od njega vjerujući u kumove odluke.