Izabran novi dekan Filološkog fakulteta u Banjaluci

Vanredni profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Petar Penda novi je dekan ove visokoobrazovne ustanove.

Penda je za dekana Filološkog fakulteta izabran juče na sjednici Naučnog-nastavnog vijeća. Ovo je potvrdio profesor Duško Pevulja, koji je bio njegov protivkandidat za mjesto dekana.

– Penda je izabran na sjednici vijeća sa 29 glasova, dok sam ja dobio deset glasova – naveo je Pevulja.

Na ovoj funkciji Penda će naslijediti profesora Mladenka Sadžaka, kojem uskoro ističe mandat.

Penda je vanredni profesor koji predaje na Odsjeku za engleski jezik i književnost, a njegova uža naučna oblast je angloamerička književnost.

Prema Zakonu o visokom obrazovanju, vanredni profesor može biti izabran na mjesto dekana fakulteta, ali ne i za rektora univerziteta.

(Glas Srpske)

Student Igokea uzela KUP Srpske

Senzacija u Kupu Republike Srpske. Košarkaši Student Igokee su prvi put osvojili trofej tako što su u Mrkonjiću savladali favorizovanu Mladost nakon produžetka 94:84.

Robi u Banjaluci: Pamtim “ono” finale Kupa SFRJ

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki boravio je u utorak u Banjaluci, gdje je u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske govorio o “zmajevima”, Zvezdi i Partizanu u Ligi Evrope, Hrvatskoj i Srbiji na SP u Rusiji…

Galešić potpisao za Krupu, ne igra protiv Borca

Vezni igrač Goran Galešić novi je igrač Krupe. Nakon što je u zimskom prelaznom roku raskinuo saradnju sa banjalučkim Borcem, pomenuti fudbaler je imao nekoliko ponuda, ali se na kraju odlučio da ostane u svom gradu i preseli u kanjon Vrbasa.

Banjalučanin na kladionici dobio nevjerovatnih 99 208 KM

Jedan igrač iz Banjaluke u kladionici AM Sport uplatio je dva ista tiketa sa zajedničkim dobitkom od nevjerovatnih 79 366, 80 KM ali tu nije kraj jer je usrećio i kuma koji je prepisao tiket od njega vjerujući u kumove odluke.