Jelica Rastoka među troje najboljih u istoriji banjalučkog Ekonomskog fakulteta

Na banjalučkom Ekonomskom fakultetu diplomski rad Јelica Rastoka odbranila je desetkom, što je i prosjek njenog studiranja.

Time se učvrstila među troje najboljih u istoriji ovog fakulteta. Diplomirala je četiri mjeseca prije roka.

Od prve do zadnje – nanizane desetke. Ista ta ocjena i za rad na temu “Preduzetništvo u javnoj upravi kao faktor održivog razvoja”.

– Ono što je bitno, ako se odlučujete za karijeru u kojoj je velika konkurencija, ono što vas profesori na fakultetu uče, jeste ta neka diferencijacija, da budete bolji od ostalih – istakla je diplomirani ekonomista Јelica Rastoka.

Od ponuđenog znanja na ovoj visokoškolskoj ustanovi uzela je sve. Govori pet stranih jezika. Mentor, Saša Petković, kao sjajnog studenta prepoznao ju je na drugoj godini fakulteta u studentskom timu Centra za projektni menadžment i preduzetništvo ovog fakulteta.

– Јelica i još nekoliko njih su boravili u inostranstvu jedan ili dva semestra, na eminentnim univerzitetima, položili su tamo ispite sa najvišim ocjenama, pokazali da vrijedi i naša ustanova, ali i oni i nastavili svoje školovanje ovdje – naglasio je profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Saša Petković.

Na njenom putu najveća podrška i pomoć bili su roditelji. Oboje ekonomisti ostvareni u svojim karijerama, priznaju da je najveći teret ipak, ona nosila.

– Ne može se opisati kakav je to osjećaj, samo mogu da poželim svakoj majci da to dočeka i da i ona osjeti koja je sreća u srcu – naglasila je majka Slađana Raković.

Јelica je izabrala pravi fakultet i buduću profesiju jer ni jedan segment života nije trpio zbog studija.

– Јelica je od prvog razreda osnovne škole znala šta želi i drago mi je što je danas ovdje i što sam ja danas ovdje da svjedočim tom trenutku ispunjenja njenih snova – kaže prijatelj Dimitrije Vrtić.

– Da me je dobar prosjek na fakultetu koštao društvenog života i porodičnog života i svega, mislim da to stvarno ne bi bilo vrijedno toga, jednostavno to bi možda značilo da ja nisam za to, da trebam potražiti nešto drugo – dodala je Јelica Rastoka.

Vanserijski student, ne planira da ide van. Želja joj je da ostane na fakultetu, kao asistent. Izvjesno je da će i uprava fakulteta imati istu želju.

(RTRS)

Grad uz Borac: Naći najbolje rješenje za problem dugovanja

Borac želi u budućnosti da bude stabilan i samoodrživ klub. Problem predstavljaju dugovi iz prošlosti koji opterećuju tekuće poslovanje. Iako je sadašnja uprava napravila veliki posao u protekloj godini i dalje su prisutni brojni finansijski problemi.

Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Više od sto građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Dodik: Suspenzija nije trajno odustajanje od referenduma

Suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije trajno odustajanje, a ostaće na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematrizuju i ukoliko se ne bude poštovao Ustav i Dejtonski sporazum.