Jelica Rastoka među troje najboljih u istoriji banjalučkog Ekonomskog fakulteta

Na banjalučkom Ekonomskom fakultetu diplomski rad Јelica Rastoka odbranila je desetkom, što je i prosjek njenog studiranja.

Time se učvrstila među troje najboljih u istoriji ovog fakulteta. Diplomirala je četiri mjeseca prije roka.

Od prve do zadnje – nanizane desetke. Ista ta ocjena i za rad na temu “Preduzetništvo u javnoj upravi kao faktor održivog razvoja”.

– Ono što je bitno, ako se odlučujete za karijeru u kojoj je velika konkurencija, ono što vas profesori na fakultetu uče, jeste ta neka diferencijacija, da budete bolji od ostalih – istakla je diplomirani ekonomista Јelica Rastoka.

Od ponuđenog znanja na ovoj visokoškolskoj ustanovi uzela je sve. Govori pet stranih jezika. Mentor, Saša Petković, kao sjajnog studenta prepoznao ju je na drugoj godini fakulteta u studentskom timu Centra za projektni menadžment i preduzetništvo ovog fakulteta.

– Јelica i još nekoliko njih su boravili u inostranstvu jedan ili dva semestra, na eminentnim univerzitetima, položili su tamo ispite sa najvišim ocjenama, pokazali da vrijedi i naša ustanova, ali i oni i nastavili svoje školovanje ovdje – naglasio je profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Saša Petković.

Na njenom putu najveća podrška i pomoć bili su roditelji. Oboje ekonomisti ostvareni u svojim karijerama, priznaju da je najveći teret ipak, ona nosila.

– Ne može se opisati kakav je to osjećaj, samo mogu da poželim svakoj majci da to dočeka i da i ona osjeti koja je sreća u srcu – naglasila je majka Slađana Raković.

Јelica je izabrala pravi fakultet i buduću profesiju jer ni jedan segment života nije trpio zbog studija.

– Јelica je od prvog razreda osnovne škole znala šta želi i drago mi je što je danas ovdje i što sam ja danas ovdje da svjedočim tom trenutku ispunjenja njenih snova – kaže prijatelj Dimitrije Vrtić.

– Da me je dobar prosjek na fakultetu koštao društvenog života i porodičnog života i svega, mislim da to stvarno ne bi bilo vrijedno toga, jednostavno to bi možda značilo da ja nisam za to, da trebam potražiti nešto drugo – dodala je Јelica Rastoka.

Vanserijski student, ne planira da ide van. Želja joj je da ostane na fakultetu, kao asistent. Izvjesno je da će i uprava fakulteta imati istu želju.

(RTRS)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.