Jelica Rastoka među troje najboljih u istoriji banjalučkog Ekonomskog fakulteta

Na banjalučkom Ekonomskom fakultetu diplomski rad Јelica Rastoka odbranila je desetkom, što je i prosjek njenog studiranja.

Time se učvrstila među troje najboljih u istoriji ovog fakulteta. Diplomirala je četiri mjeseca prije roka.

Od prve do zadnje – nanizane desetke. Ista ta ocjena i za rad na temu “Preduzetništvo u javnoj upravi kao faktor održivog razvoja”.

– Ono što je bitno, ako se odlučujete za karijeru u kojoj je velika konkurencija, ono što vas profesori na fakultetu uče, jeste ta neka diferencijacija, da budete bolji od ostalih – istakla je diplomirani ekonomista Јelica Rastoka.

Od ponuđenog znanja na ovoj visokoškolskoj ustanovi uzela je sve. Govori pet stranih jezika. Mentor, Saša Petković, kao sjajnog studenta prepoznao ju je na drugoj godini fakulteta u studentskom timu Centra za projektni menadžment i preduzetništvo ovog fakulteta.

– Јelica i još nekoliko njih su boravili u inostranstvu jedan ili dva semestra, na eminentnim univerzitetima, položili su tamo ispite sa najvišim ocjenama, pokazali da vrijedi i naša ustanova, ali i oni i nastavili svoje školovanje ovdje – naglasio je profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Saša Petković.

Na njenom putu najveća podrška i pomoć bili su roditelji. Oboje ekonomisti ostvareni u svojim karijerama, priznaju da je najveći teret ipak, ona nosila.

– Ne može se opisati kakav je to osjećaj, samo mogu da poželim svakoj majci da to dočeka i da i ona osjeti koja je sreća u srcu – naglasila je majka Slađana Raković.

Јelica je izabrala pravi fakultet i buduću profesiju jer ni jedan segment života nije trpio zbog studija.

– Јelica je od prvog razreda osnovne škole znala šta želi i drago mi je što je danas ovdje i što sam ja danas ovdje da svjedočim tom trenutku ispunjenja njenih snova – kaže prijatelj Dimitrije Vrtić.

– Da me je dobar prosjek na fakultetu koštao društvenog života i porodičnog života i svega, mislim da to stvarno ne bi bilo vrijedno toga, jednostavno to bi možda značilo da ja nisam za to, da trebam potražiti nešto drugo – dodala je Јelica Rastoka.

Vanserijski student, ne planira da ide van. Želja joj je da ostane na fakultetu, kao asistent. Izvjesno je da će i uprava fakulteta imati istu želju.

(RTRS)

Student Igokea uzela KUP Srpske

Senzacija u Kupu Republike Srpske. Košarkaši Student Igokee su prvi put osvojili trofej tako što su u Mrkonjiću savladali favorizovanu Mladost nakon produžetka 94:84.

Robi u Banjaluci: Pamtim “ono” finale Kupa SFRJ

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki boravio je u utorak u Banjaluci, gdje je u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske govorio o “zmajevima”, Zvezdi i Partizanu u Ligi Evrope, Hrvatskoj i Srbiji na SP u Rusiji…

Galešić potpisao za Krupu, ne igra protiv Borca

Vezni igrač Goran Galešić novi je igrač Krupe. Nakon što je u zimskom prelaznom roku raskinuo saradnju sa banjalučkim Borcem, pomenuti fudbaler je imao nekoliko ponuda, ali se na kraju odlučio da ostane u svom gradu i preseli u kanjon Vrbasa.

Banjalučanin na kladionici dobio nevjerovatnih 99 208 KM

Jedan igrač iz Banjaluke u kladionici AM Sport uplatio je dva ista tiketa sa zajedničkim dobitkom od nevjerovatnih 79 366, 80 KM ali tu nije kraj jer je usrećio i kuma koji je prepisao tiket od njega vjerujući u kumove odluke.