Kafići će raditi sat duže

Grad planira da produži radno vrijeme ugostiteljskih objekti na području grada od 1. aprila do 30. septembra za jedan sat.

Navedeno je to u prijedlogu za izmjenu odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada, koji će se naći pred odbornicima na sjednici 20. jula.

– Ova promjena će omogućiti ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama da rade jedan sat duže – navedeno je u obrazloženju ovog prijedloga.

(Glas Srpske)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.