Kafići će raditi sat duže

Grad planira da produži radno vrijeme ugostiteljskih objekti na području grada od 1. aprila do 30. septembra za jedan sat.

Navedeno je to u prijedlogu za izmjenu odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada, koji će se naći pred odbornicima na sjednici 20. jula.

– Ova promjena će omogućiti ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama da rade jedan sat duže – navedeno je u obrazloženju ovog prijedloga.

(Glas Srpske)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.