Knjiga Kenana Crnkića bestseller i na Amazonu

Englesko izdanje prve knjige jednog od najuticajnijih motivacijskih govornika s ovih prostora, dr. sc. Kenana Crnkića u maju mjesecu je pronašlo svoje mjesto na listi bestsellera na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon.

Sa svojom knjigom „7 tajni uspjeha“ (engl. „7 Secrets to Success“) Kenan se pozicionirao na prvo mjesto iz oblasti ličnog uspjeha te na drugo mjesto iz oblasti motivacione literature. Imajući u vidu da na Amazonu postoji više od 40 miliona postavljenih knjiga, da se godišnje proda pola milijarde a dnevno više od milion knjiga, sa punim pravom može se reći da gore navedeni rezultat predstavlja veliki uspjeh globalnih razmjera.

Saradnja sa najvećim svjetskim imenima

Nakon nezapamćenog interesovanja u Srbiji i široj regiji gdje su njegove knjige „7 tajni uspjeha“ i „Pazi kojeg vuka hraniš“ bez izuzetka zauzimale prva mjesta na top listama, Kenan se odlučio za hrabar i za naše prostore neuobičajen iskorak na strano tržište.

Pored već postojeće saradnje sa guruom personalnog liderstava i uspjeha dr. Džon Maksvelom (John C. Maxwell), posebno interesantna je i nedavno upostavljena saradnja sa Džordanom Belfordom (Jordan Belford) najboljim svjetskim trenerom iz oblasti prodaje.

Inače, Džordan Belford je široj javnosti poznat kao „Vuk sa Vol Strita“ (engl. ,,The Wolf of Wall Street„) s obzirom da je na osnovnu njegove knjige i ličnog životnog iskustva snimljen kultni film u kojem glavnu ulogu glumi Leonardo di Caprio.

Da li će i na koji način Vuk sa Vol Strita biti uključen u promociju knjige Pazi kojeg vuka hraniš („Beware which Wolf you feed“) ostaje da se vidi do kraja godine kada se očekuje velika promocija iste u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji.

U navedenim aktivnostima Kenan računa i na snažnu podršku prijatelja i poslovnog partnera Dž. T. Foksa (J. T. Foxx) koji je broj 1. personalni coach iz oblasti poslovnog i finansijskog uspjeha a čiji su klijenti neka od najpoznatijih svjetskih  imena kao što su Sylvester Stallone, Richard Branson, Donna Karan, Steve Wozniack, Al Pacino itd.

Kao univerzitetski profesor na Webster Univerzitetu u Beču (Webster University Vienna) Crnkić već na jesen započinje veliku medijsku turneju na njemačkom govornom području dok se knjige paralelno već objavljene i na albanskom, ruskom i španskom jeziku.

Motivaciona predavanja i life-coaching

,,Ipak, i pored kontinuiranih nastupa u inostranstvu moj primarni fokus ostaje na ovim prostorima. U ponudi svoje akademije pored već poznatih Maxwellovih 7 seminara za koje sam kao jedan od rijetkih u Europi ovlašten izdavati međunarodno priznate certifikate, u formi jednodnevnog seminara imamo i ,,Straight Line Persuassion„ metodu prodaje koju je razvio Jordan Belfort i koja radikalno mjenja i poboljšava prodaju u bilo kojem segmentu kao i moja 3 personalizirana motivaciona seminara u koje spada i sada već kultno predavanje „Tvoj Novi Život„ kojeg smo prvi put izveli u zatvoru Remetinac što je izazvalo nezapamćen interes ali i promjenilo po vlastitom svjedočenju živote mnogih koji su imali priliku poslušati.

Posebno zadovoljstvo predstavlja mi high-class lifecoaching kojeg radim 1 na 1 sa odabranim klijentima i putem kojeg na najbrži način zajednički ne samo da iniciramo nego i trajno implemtiramo željenu promjenu u život. Naravno tu je i treća knjiga za koju svi pitaju i koju očekujemo u prvoj polovini sljedeće godine .“

Dr. sc. Crnkić smatra se pionirom motivacione literature s obzirom da se kao jedan od prvih na našim prostorima upustio u pisanje tradicionalno američkog žanra samopomoći, nakon izuzetno bogate, uspješne i dugačke poslovne karijere te mnogih prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja.

U svojoj misiji promovisanja fenomena uspjeha i sreće pojavljuje se u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan i izrazito poticajan način ključna zapažanja, poruke i savjete. Takođe, njegove postove na blogu i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža (Facebook: https://www.facebook.com/DrKenanCrnkic/, Instagram: kenan_crnkic) kombinovano prati preko 200.000 ljudi.

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.