Knjiga Kenana Crnkića bestseller i na Amazonu

Englesko izdanje prve knjige jednog od najuticajnijih motivacijskih govornika s ovih prostora, dr. sc. Kenana Crnkića u maju mjesecu je pronašlo svoje mjesto na listi bestsellera na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon.

Sa svojom knjigom „7 tajni uspjeha“ (engl. „7 Secrets to Success“) Kenan se pozicionirao na prvo mjesto iz oblasti ličnog uspjeha te na drugo mjesto iz oblasti motivacione literature. Imajući u vidu da na Amazonu postoji više od 40 miliona postavljenih knjiga, da se godišnje proda pola milijarde a dnevno više od milion knjiga, sa punim pravom može se reći da gore navedeni rezultat predstavlja veliki uspjeh globalnih razmjera.

Saradnja sa najvećim svjetskim imenima

Nakon nezapamćenog interesovanja u Srbiji i široj regiji gdje su njegove knjige „7 tajni uspjeha“ i „Pazi kojeg vuka hraniš“ bez izuzetka zauzimale prva mjesta na top listama, Kenan se odlučio za hrabar i za naše prostore neuobičajen iskorak na strano tržište.

Pored već postojeće saradnje sa guruom personalnog liderstava i uspjeha dr. Džon Maksvelom (John C. Maxwell), posebno interesantna je i nedavno upostavljena saradnja sa Džordanom Belfordom (Jordan Belford) najboljim svjetskim trenerom iz oblasti prodaje.

Inače, Džordan Belford je široj javnosti poznat kao „Vuk sa Vol Strita“ (engl. ,,The Wolf of Wall Street„) s obzirom da je na osnovnu njegove knjige i ličnog životnog iskustva snimljen kultni film u kojem glavnu ulogu glumi Leonardo di Caprio.

Da li će i na koji način Vuk sa Vol Strita biti uključen u promociju knjige Pazi kojeg vuka hraniš („Beware which Wolf you feed“) ostaje da se vidi do kraja godine kada se očekuje velika promocija iste u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji.

U navedenim aktivnostima Kenan računa i na snažnu podršku prijatelja i poslovnog partnera Dž. T. Foksa (J. T. Foxx) koji je broj 1. personalni coach iz oblasti poslovnog i finansijskog uspjeha a čiji su klijenti neka od najpoznatijih svjetskih  imena kao što su Sylvester Stallone, Richard Branson, Donna Karan, Steve Wozniack, Al Pacino itd.

Kao univerzitetski profesor na Webster Univerzitetu u Beču (Webster University Vienna) Crnkić već na jesen započinje veliku medijsku turneju na njemačkom govornom području dok se knjige paralelno već objavljene i na albanskom, ruskom i španskom jeziku.

Motivaciona predavanja i life-coaching

,,Ipak, i pored kontinuiranih nastupa u inostranstvu moj primarni fokus ostaje na ovim prostorima. U ponudi svoje akademije pored već poznatih Maxwellovih 7 seminara za koje sam kao jedan od rijetkih u Europi ovlašten izdavati međunarodno priznate certifikate, u formi jednodnevnog seminara imamo i ,,Straight Line Persuassion„ metodu prodaje koju je razvio Jordan Belfort i koja radikalno mjenja i poboljšava prodaju u bilo kojem segmentu kao i moja 3 personalizirana motivaciona seminara u koje spada i sada već kultno predavanje „Tvoj Novi Život„ kojeg smo prvi put izveli u zatvoru Remetinac što je izazvalo nezapamćen interes ali i promjenilo po vlastitom svjedočenju živote mnogih koji su imali priliku poslušati.

Posebno zadovoljstvo predstavlja mi high-class lifecoaching kojeg radim 1 na 1 sa odabranim klijentima i putem kojeg na najbrži način zajednički ne samo da iniciramo nego i trajno implemtiramo željenu promjenu u život. Naravno tu je i treća knjiga za koju svi pitaju i koju očekujemo u prvoj polovini sljedeće godine .“

Dr. sc. Crnkić smatra se pionirom motivacione literature s obzirom da se kao jedan od prvih na našim prostorima upustio u pisanje tradicionalno američkog žanra samopomoći, nakon izuzetno bogate, uspješne i dugačke poslovne karijere te mnogih prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja.

U svojoj misiji promovisanja fenomena uspjeha i sreće pojavljuje se u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan i izrazito poticajan način ključna zapažanja, poruke i savjete. Takođe, njegove postove na blogu i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža (Facebook: https://www.facebook.com/DrKenanCrnkic/, Instagram: kenan_crnkic) kombinovano prati preko 200.000 ljudi.

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.