Kompanije Prointer i Cisco uspješno organizovali IT konferenciju u Banjaluci

prointer

U Banjoj Luci je danas u hotelu Jelena, prvi put održan Cisco skup u organizaciji istoimene kompanije i njihovog partnera “Prointer ITSS”.

S obzirom da su tematika bile inovacije u oblasti novih poslovnih IT rješenja, konferencija je privukla veliki broj IT menadžera iz brojnih kompanija privatnog i javnog sektora. Svi prisutni su imali priliku da čuju globalne IT trendove koje mogu primijeniti u poslovanju na domaćem tržištu.

Cisco skup su obilježila 4 predavača, od kojih je Phillip Stoychev Nedev stigao čak iz Bugarske, kako bi svoje kolege blagovremeno uputio u aktuelne IT trendove koje kompanija Cisco postavlja na globalnom nivou.

Pored pomenutog Nedeva, Cisco konferenciju je upotpunilo prisustvo IT stručnjaka kao što su Aleksandra Pavlović, Edina Mekić i Rešad Rovčanin.

Jedan od organizatora, Amir Sarić, istakao je kako u bliskoj budućnosti planiraju organizovati slične skupove, da bi domaće tržište sve više išlo u korak sa svjetskim IT standardima.

Kako je ovo relevantna tema za naš portal, Taster tim je imao čast da prisustvuje ovakvom događaju i detaljno odsluša 5 izuzetno interaktivnih i korisnih predavanja koja su se dotakla najnovijih trendova kada je u pitanju sigurnost serverskih struktura te najnovijih Cisco data center tehnologija.

BOING BOING u Narodnom pozorištu RS

U Narodnom pozorištu RS u utorak 30. maja gostuje GRAD POZORIŠTE GRADIŠKA, sa predstavom BOING BOING, autora Marka Kamoletija u režiji Željka Stjepanovića.

“ArtTipično veče” okuplja regionalne književnike

Umjetničko veče pod nazivom “ArtTipično Veče”, koje organizuju Banjalučki “Nevid” teatar u koprodukciji sa caffe barom “Žiža” biće održano u subotu (27. maja) u ovom baru s početkom u 20.33 časova.

Sudar četiri vozila u Zalužanima, kilometarska kolona prema Laktašima

U saobraćajnoj nezgodi, koja se danas dogodila u mjestu Zalužani, grad Banjaluka, nije bilo povrijeđenih, potvrdila je za “Nezavisne” Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka. Po njenim riječima, u nezgodi, koja je prijavljena u 12.35 časova, učestvovala su četiri vozila, a epilog je materijalna šteta. “Zbog vršenja uviđaja, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom”,