Koncert Dejana Terzića u Banjaluci

Od danas su u prodaji ulaznice za koncert ansambla “Axiom” Dejana Terzića koji će u Banjaluci nastupiti 7. novembra u dvorani Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dejan Terzić kojem će ovo biti prvi nastup u rodnom gradu, sviraće posljednjeg dana XXI međunarodnog muzičkog festivala Džez Fest Sarajevo u Domu policije u Sarajevu, a Džez Fest Sarajevo će 7. novembra po prvi put predstaviti jedan od svojih programa u gradu na Vrbasu i to upravo koncertom rođenog Banjalučanina, jednog od najuspješnijih džez muzičara rođenih u Bosni i Hercegovini.

Koncert ansambla „Axiom“ planiran je za 20.00 časova, a Banjalučanima će se predstaviti vrhunski muzičari sa zavidnim međunarodnim karijerama: američki saksofonista Kris Spid, britanski basista Fil Donkin, bubnjar Dejan Terzić, te pijanista Bojan Zulfikarpašić. Oni će predstaviti svoj aktuelni album Prometej.

Ulaznice po cijeni od 12 KM mogu se kupiti u Narodnom pozorištu Republike Srpske, od ponedjeljka do petka od 8.00 do 20.00 časova, i subotom od 17.00 do 20.00 časova. Prvi banjalučki koncert Džez Festa Sarajevo, ova organizacija organizuje zajedno sa Narodnim pozorištem RS, a uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i Gete Instituta.

(Banjaluka com)

“Zvono” stiže u Banja Luku: Jedinstvena šansa za umjetnike

Likovna nagrada “Zvono”, jedinstvena po mnogo čemu u BiH, danas stiže u Banja Luku, gdje će Udruženje za istraživanje, dokumentovanje i prezentovanje umjetnosti SKLOP posjetiteljima predstaviti njenu pozadinu i istorijat, ali i ponuditi detalje o načinu prijave.