Koncert Dejana Terzića u Banjaluci

Od danas su u prodaji ulaznice za koncert ansambla “Axiom” Dejana Terzića koji će u Banjaluci nastupiti 7. novembra u dvorani Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dejan Terzić kojem će ovo biti prvi nastup u rodnom gradu, sviraće posljednjeg dana XXI međunarodnog muzičkog festivala Džez Fest Sarajevo u Domu policije u Sarajevu, a Džez Fest Sarajevo će 7. novembra po prvi put predstaviti jedan od svojih programa u gradu na Vrbasu i to upravo koncertom rođenog Banjalučanina, jednog od najuspješnijih džez muzičara rođenih u Bosni i Hercegovini.

Koncert ansambla „Axiom“ planiran je za 20.00 časova, a Banjalučanima će se predstaviti vrhunski muzičari sa zavidnim međunarodnim karijerama: američki saksofonista Kris Spid, britanski basista Fil Donkin, bubnjar Dejan Terzić, te pijanista Bojan Zulfikarpašić. Oni će predstaviti svoj aktuelni album Prometej.

Ulaznice po cijeni od 12 KM mogu se kupiti u Narodnom pozorištu Republike Srpske, od ponedjeljka do petka od 8.00 do 20.00 časova, i subotom od 17.00 do 20.00 časova. Prvi banjalučki koncert Džez Festa Sarajevo, ova organizacija organizuje zajedno sa Narodnim pozorištem RS, a uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i Gete Instituta.

(Banjaluka com)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.