Koncert Dejana Terzića u Banjaluci

Od danas su u prodaji ulaznice za koncert ansambla “Axiom” Dejana Terzića koji će u Banjaluci nastupiti 7. novembra u dvorani Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dejan Terzić kojem će ovo biti prvi nastup u rodnom gradu, sviraće posljednjeg dana XXI međunarodnog muzičkog festivala Džez Fest Sarajevo u Domu policije u Sarajevu, a Džez Fest Sarajevo će 7. novembra po prvi put predstaviti jedan od svojih programa u gradu na Vrbasu i to upravo koncertom rođenog Banjalučanina, jednog od najuspješnijih džez muzičara rođenih u Bosni i Hercegovini.

Koncert ansambla „Axiom“ planiran je za 20.00 časova, a Banjalučanima će se predstaviti vrhunski muzičari sa zavidnim međunarodnim karijerama: američki saksofonista Kris Spid, britanski basista Fil Donkin, bubnjar Dejan Terzić, te pijanista Bojan Zulfikarpašić. Oni će predstaviti svoj aktuelni album Prometej.

Ulaznice po cijeni od 12 KM mogu se kupiti u Narodnom pozorištu Republike Srpske, od ponedjeljka do petka od 8.00 do 20.00 časova, i subotom od 17.00 do 20.00 časova. Prvi banjalučki koncert Džez Festa Sarajevo, ova organizacija organizuje zajedno sa Narodnim pozorištem RS, a uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i Gete Instituta.

(Banjaluka com)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je