Koncerti, trke dajaka i kajaka, tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta… “Ljeto na Vrbasu” mamac za hiljade turista

Najstarija manifestacija u BiH “Leto na Vrbasu” počinje večeras, a kako procjenjuju iz Turističke organizacije grada, Banjaluku će do kraja jula da posjeti oko 3.500 turista.


Putnici namjernici, ali stanovnici okolnih mjesta u gradu na Vrbasu moći će uživati da uživaju u koncertima, trkama dajaka i kajaka, kotlićijadi, tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta, brojnim sportskim takmičenjima i zabavnim sadržajima.

Ostoja Barašin, direktor TOBL, kaže da trajanje i bogat program manifestacije svake godine motiviše veliki broj građana i turista da posjete obale Vrbasa.

– Manifestacija ima veliki značaj, jer je riječ o spletu različih interesantnih sportskih, rekreativnih i kulturnih sadržaja, u kojima ima više od 500 učesnika. Najveći broj učesnika su mladi, čime produžavamo vijek i grantujemo opstanak ove manifestacije- kaže Barašin i dodaje da je misija “Ljeta na Vrbasu” promovisanje zdravog života i zaštita životne sredine – rekao je on.

Tradicionalna manifestacija počinje večeras, od 21.30, ispod zidina Kastela, koncertom simfonijskih orkestara Banjalučke filharmonije i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda.

U okviru svečanog otvaranja učestvovaće klubovi vodenih sportova defileom plovnih objekata s lampionima. Za večeras, u 23 časa predviđena je promotivna žurka “Freš vejv” festivala.

(EuroBlic)

 

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.