Koncerti, trke dajaka i kajaka, tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta… “Ljeto na Vrbasu” mamac za hiljade turista

Najstarija manifestacija u BiH “Leto na Vrbasu” počinje večeras, a kako procjenjuju iz Turističke organizacije grada, Banjaluku će do kraja jula da posjeti oko 3.500 turista.


Putnici namjernici, ali stanovnici okolnih mjesta u gradu na Vrbasu moći će uživati da uživaju u koncertima, trkama dajaka i kajaka, kotlićijadi, tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta, brojnim sportskim takmičenjima i zabavnim sadržajima.

Ostoja Barašin, direktor TOBL, kaže da trajanje i bogat program manifestacije svake godine motiviše veliki broj građana i turista da posjete obale Vrbasa.

– Manifestacija ima veliki značaj, jer je riječ o spletu različih interesantnih sportskih, rekreativnih i kulturnih sadržaja, u kojima ima više od 500 učesnika. Najveći broj učesnika su mladi, čime produžavamo vijek i grantujemo opstanak ove manifestacije- kaže Barašin i dodaje da je misija “Ljeta na Vrbasu” promovisanje zdravog života i zaštita životne sredine – rekao je on.

Tradicionalna manifestacija počinje večeras, od 21.30, ispod zidina Kastela, koncertom simfonijskih orkestara Banjalučke filharmonije i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda.

U okviru svečanog otvaranja učestvovaće klubovi vodenih sportova defileom plovnih objekata s lampionima. Za večeras, u 23 časa predviđena je promotivna žurka “Freš vejv” festivala.

(EuroBlic)

 

U Banjaluci počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje

U Banjoj Luci je jutros počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje. Ovo je prvi događaj ove vrste u BiH koji organizuje Ambasada SAD. Biznis forumu prisustvuje gradonačelnik Igor Radojičić, a pozderavni govor je održala američki ambasador u Bosni i Hercegovini Morin Kormak.