Koncerti, trke dajaka i kajaka, tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta… “Ljeto na Vrbasu” mamac za hiljade turista

Najstarija manifestacija u BiH “Leto na Vrbasu” počinje večeras, a kako procjenjuju iz Turističke organizacije grada, Banjaluku će do kraja jula da posjeti oko 3.500 turista.


Putnici namjernici, ali stanovnici okolnih mjesta u gradu na Vrbasu moći će uživati da uživaju u koncertima, trkama dajaka i kajaka, kotlićijadi, tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta, brojnim sportskim takmičenjima i zabavnim sadržajima.

Ostoja Barašin, direktor TOBL, kaže da trajanje i bogat program manifestacije svake godine motiviše veliki broj građana i turista da posjete obale Vrbasa.

– Manifestacija ima veliki značaj, jer je riječ o spletu različih interesantnih sportskih, rekreativnih i kulturnih sadržaja, u kojima ima više od 500 učesnika. Najveći broj učesnika su mladi, čime produžavamo vijek i grantujemo opstanak ove manifestacije- kaže Barašin i dodaje da je misija “Ljeta na Vrbasu” promovisanje zdravog života i zaštita životne sredine – rekao je on.

Tradicionalna manifestacija počinje večeras, od 21.30, ispod zidina Kastela, koncertom simfonijskih orkestara Banjalučke filharmonije i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda.

U okviru svečanog otvaranja učestvovaće klubovi vodenih sportova defileom plovnih objekata s lampionima. Za večeras, u 23 časa predviđena je promotivna žurka “Freš vejv” festivala.

(EuroBlic)

 

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.