Koncerti, trke dajaka i kajaka, tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta… “Ljeto na Vrbasu” mamac za hiljade turista

Najstarija manifestacija u BiH “Leto na Vrbasu” počinje večeras, a kako procjenjuju iz Turističke organizacije grada, Banjaluku će do kraja jula da posjeti oko 3.500 turista.


Putnici namjernici, ali stanovnici okolnih mjesta u gradu na Vrbasu moći će uživati da uživaju u koncertima, trkama dajaka i kajaka, kotlićijadi, tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta, brojnim sportskim takmičenjima i zabavnim sadržajima.

Ostoja Barašin, direktor TOBL, kaže da trajanje i bogat program manifestacije svake godine motiviše veliki broj građana i turista da posjete obale Vrbasa.

– Manifestacija ima veliki značaj, jer je riječ o spletu različih interesantnih sportskih, rekreativnih i kulturnih sadržaja, u kojima ima više od 500 učesnika. Najveći broj učesnika su mladi, čime produžavamo vijek i grantujemo opstanak ove manifestacije- kaže Barašin i dodaje da je misija “Ljeta na Vrbasu” promovisanje zdravog života i zaštita životne sredine – rekao je on.

Tradicionalna manifestacija počinje večeras, od 21.30, ispod zidina Kastela, koncertom simfonijskih orkestara Banjalučke filharmonije i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda.

U okviru svečanog otvaranja učestvovaće klubovi vodenih sportova defileom plovnih objekata s lampionima. Za večeras, u 23 časa predviđena je promotivna žurka “Freš vejv” festivala.

(EuroBlic)

 

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.