Makedonska diva Kaliopi nastupila u Kulturnom centru Banski dvor

kaliopi

Glas koji plijeni, nesvakidašnja energija i pjesme koje prenose emociju koja može razgaliti svačiju dušu ono je što je makedonska pop diva Kaliopi sinoć donijela svojim obožavaocima u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kaliopi je na mapu svoje bh. turneje, na kojoj se trenutno nalazi, obavezno uvrstila i grad na Vrbasu, u kojem do sada nikako nije solistički nastupala.

Koliko je interesovanje naših sugrađana bilo za ovaj koncert pokazala je i činjenica da su sve karte za koncert rasprodate u rekordnom roku, zbog čega je zakazan još jedan nastup, 19. februara u Banskom dvoru.

Makedonska diva koncert je počela izvođenjem numere “Zajdi, zajdi”, a potom nastavila njenom baladom “Jutro”. U prvom satu uglavnom su se smjenjivale pjesme s albuma “Melem”, a potom su uslijedili i oni najdraži hitovi poput “Crno i belo”, “Dona”, “Poželi” i “Lokomotiva”.

U pauzama između pjesama uglavnom je pričala o dvojici svojih bivših muževa, najviše o onom prvom, s kojim i danas sarađuje, muzičaru Romeu Grillu, koji je uglavnom zaslužan za sve njene hitove.

Svaki put joj je pošlo za rukom da nasmije publiku, ali najveće oduševljenje ipak je izazivala kada bi počela novu pjesmu.

Pred njen koncert u Banskom dvoru bilo je mnogo pitanja zašto se održava u tom prostoru, koji je mali za njenu popularnost, ali Kaliopi je priznala da joj je oduvijek bila želja da nastupi u tom, kako ga je etiketirala “veličanstvenom prostoru”, kao i da je sada ostvarila jedan san.

“Ovo može da bude i proba pred koncert na otvorenom, na tvrđavi Kastel. Pa nećemo se valjda uvježbavati vani, da nas svi slušaju”, rekla je u šaljivom maniru Kaliopi otkrivajući tako da će zapravo veliki koncert na otvorenom uslijediti tokom ove godine u Banjaluci.

Njen glas savršeno su pratili muzičari instrumentalisti, ali i bek vokali, no ni publika nije zaostajala. Na samom početku ova muzička diva je i “zaprijetila” posjetiocima rekavši da će pjevati i pet sati ako treba, ali da neće nikog pustiti kući dok svi ne budu zaplesali. I nije joj trebalo dugo, kada je zapjevala “Kofer ljubavi”, svi su bili na nogama.

Ipak, najviše emocija kod prisutnih izazvala je interpretacija pjesme “Rođeni”, koja po Kaliopinom i mišljenju mnogih muzičara, odiše posebnom energijom, a njen osebujni vokal publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Nakon koncerta, u razgovoru sa novinarima napomenula je da je odavno sanjala otvorenih očiju da nastupi u Banskom dvoru, koji plijeni jedinstvenom ljepotom.

“Upravo sad izlazim iz garderobe i djevojke koje mi pjevaju bek vokale kažu: ‘Bože, kako su oni muzikalni.’ To nisu oni koncerti gdje publika pjeva samo zato jer zna pjesmu, ovdašnja publika pjeva sa dušom, ali i sa sluhom”, kazala je ona.

(Nezavisne)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.