Makedonska diva Kaliopi nastupila u Kulturnom centru Banski dvor

kaliopi

Glas koji plijeni, nesvakidašnja energija i pjesme koje prenose emociju koja može razgaliti svačiju dušu ono je što je makedonska pop diva Kaliopi sinoć donijela svojim obožavaocima u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kaliopi je na mapu svoje bh. turneje, na kojoj se trenutno nalazi, obavezno uvrstila i grad na Vrbasu, u kojem do sada nikako nije solistički nastupala.

Koliko je interesovanje naših sugrađana bilo za ovaj koncert pokazala je i činjenica da su sve karte za koncert rasprodate u rekordnom roku, zbog čega je zakazan još jedan nastup, 19. februara u Banskom dvoru.

Makedonska diva koncert je počela izvođenjem numere “Zajdi, zajdi”, a potom nastavila njenom baladom “Jutro”. U prvom satu uglavnom su se smjenjivale pjesme s albuma “Melem”, a potom su uslijedili i oni najdraži hitovi poput “Crno i belo”, “Dona”, “Poželi” i “Lokomotiva”.

U pauzama između pjesama uglavnom je pričala o dvojici svojih bivših muževa, najviše o onom prvom, s kojim i danas sarađuje, muzičaru Romeu Grillu, koji je uglavnom zaslužan za sve njene hitove.

Svaki put joj je pošlo za rukom da nasmije publiku, ali najveće oduševljenje ipak je izazivala kada bi počela novu pjesmu.

Pred njen koncert u Banskom dvoru bilo je mnogo pitanja zašto se održava u tom prostoru, koji je mali za njenu popularnost, ali Kaliopi je priznala da joj je oduvijek bila želja da nastupi u tom, kako ga je etiketirala “veličanstvenom prostoru”, kao i da je sada ostvarila jedan san.

“Ovo može da bude i proba pred koncert na otvorenom, na tvrđavi Kastel. Pa nećemo se valjda uvježbavati vani, da nas svi slušaju”, rekla je u šaljivom maniru Kaliopi otkrivajući tako da će zapravo veliki koncert na otvorenom uslijediti tokom ove godine u Banjaluci.

Njen glas savršeno su pratili muzičari instrumentalisti, ali i bek vokali, no ni publika nije zaostajala. Na samom početku ova muzička diva je i “zaprijetila” posjetiocima rekavši da će pjevati i pet sati ako treba, ali da neće nikog pustiti kući dok svi ne budu zaplesali. I nije joj trebalo dugo, kada je zapjevala “Kofer ljubavi”, svi su bili na nogama.

Ipak, najviše emocija kod prisutnih izazvala je interpretacija pjesme “Rođeni”, koja po Kaliopinom i mišljenju mnogih muzičara, odiše posebnom energijom, a njen osebujni vokal publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Nakon koncerta, u razgovoru sa novinarima napomenula je da je odavno sanjala otvorenih očiju da nastupi u Banskom dvoru, koji plijeni jedinstvenom ljepotom.

“Upravo sad izlazim iz garderobe i djevojke koje mi pjevaju bek vokale kažu: ‘Bože, kako su oni muzikalni.’ To nisu oni koncerti gdje publika pjeva samo zato jer zna pjesmu, ovdašnja publika pjeva sa dušom, ali i sa sluhom”, kazala je ona.

(Nezavisne)

Tužilaštvo u Banjaluci optužilo pogrešnu osobu za smrt pacijenta

Gotovo 10 godina traje pravna bitka Radmile Janković-Praštalo, magistra farmacije iz Banjaluke, sa pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj oko toga da li je kao šefica u apoteci bila odgovorna za izdavanje lijeka koji je, prema mišljenju tužilaštva, doveo da smrti pacijentkinje Đuje T. u martu 2008.

Rejting DNS-a u porastu

Demokratski narodni savez nalazi se na trećem mjestu sa rejtingom od 12,4 odsto kada je riječ o rezultatima mjerenja rejtinga političkih partija u Republici Srpskoj, saopšteno je iz banjalučkog odbora ove stranke.

Udes kod Laktaša: Poginuo vozač kombija

Sedamdesetjednogodišnji Nebojša Balaban iz Seferovaca, opština Gradiška, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška kada su se sudarila tri vozila, rekla je Srni portparol banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Maja Đaković – Vidović.

Banjalučanin vlasnik nevjerovatne kolekcije potpisanih dresova i druge sportske opreme

Banjalučanin Boris Vrhovac – Vrle (44) jedan je od pet najvećih kolekcionara dresova i druge sportske opreme vrhunskih sportista u svijetu, a u njegovoj kolekciji koja broji oko 1.300 eksponata nalaze se nevjerovatne stvari, od rukavice Mikea Tysona, kopačka i dresovi Lionela Messija, dresovi Maradone i Pelea i sve to s njihovim potpisima.

150 učesnika TRKLIGE trčalo za humanost

Humanitarna trka u banjalučkom parku Mladen Stojanovic okupila je oko 150 učesnika, koji su svojim učešćem i kupovinom trkačkog broja pomogli rad četriri humanitarne organizacije u Banjaluci.