Moguća saradnja Banjaluke i Borova

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju Opštine Borovo, na čelu sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije, Đorđem Ćurčićem.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, zamjenik Amidžić je sa sagovornicima iz Borova razmotrio mogućnost međusobne saradnje između dvije lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na mogućnost zajedničke pripreme EU projekata.

Takođe, dvije delegacije razmijenile su i iskustva u vezi sa odnosom lokalnih zajednica prema najstarijoj populaciji, s obzirom na to da su u radu današnjeg sastanka učestvovali predstavnici udruženja penzionera iz Banjaluke i Borova.

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.