Moguća saradnja Banjaluke i Borova

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju Opštine Borovo, na čelu sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije, Đorđem Ćurčićem.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, zamjenik Amidžić je sa sagovornicima iz Borova razmotrio mogućnost međusobne saradnje između dvije lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na mogućnost zajedničke pripreme EU projekata.

Takođe, dvije delegacije razmijenile su i iskustva u vezi sa odnosom lokalnih zajednica prema najstarijoj populaciji, s obzirom na to da su u radu današnjeg sastanka učestvovali predstavnici udruženja penzionera iz Banjaluke i Borova.

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.