Moguća saradnja Banjaluke i Borova

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju Opštine Borovo, na čelu sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije, Đorđem Ćurčićem.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, zamjenik Amidžić je sa sagovornicima iz Borova razmotrio mogućnost međusobne saradnje između dvije lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na mogućnost zajedničke pripreme EU projekata.

Takođe, dvije delegacije razmijenile su i iskustva u vezi sa odnosom lokalnih zajednica prema najstarijoj populaciji, s obzirom na to da su u radu današnjeg sastanka učestvovali predstavnici udruženja penzionera iz Banjaluke i Borova.

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.