Narodno pozorište RS: Premijera i izložba za otvaranje nove sezone

Premijernim izvođenjem predstave “Sabirni centar” u režiji Marka Misirače sutra uveče u 20 časova zvanično će biti otvorena 88. sezona Narodnog pozorišta RS.

Tom prilikom biće dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u prethodnoj pozorišnoj sezoni. Prije premijere u 19.30 časova biće otvorena izložba pod nazivom “Vlastimir Đuza Stojiljković (1929-2015)” u izložbenom salonu “Živorad Žika Pećarić”. Autorka izložbe je Biljana Ostojić, a organizatori izložbe su Muzej pozorišne umetnosti Srbije i Narodno pozorište RS.

(Glas Srpske)

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.