Nije sigurna skupštinska većina za prodaju “Ljubije”

Odluka Vlade RS-a o prodaji osnovnog kapitala u Rudniku željezne rude “Ljubija“ Prijedor firmi “Israeli investment group“ bit će razmatrana sutra u nastavku sjednice Narodne skupštine RS-a.

Skupštinski odbor za privredu prošle sedmice je zatražio od Vlade da povuče s dnevnog reda tu tačku, ali premijerka Željka Cvijanović smatra da za to nema razloga.

Poslovnikom Narodne skupštine RS-a je definisano da Vlada, kao predlagač određene tačke, može da povuče određenu tačku, prije otvaranja rasprave.

Zasad još nije ni izvjesno da li postoji skupštinska većina za odluku Vlade RS-a da se državni kapital u “Ljubiji“ proda firmi “Israeli investment group“, koja je dala bolju ponudu od “ArcelorMittala” Prijedor.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je jučer da će se na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske vidjeti da li ima dovoljno poslanika koji će glasati za ovu odluku.

“Ne mogu da garantujem da imamo većinu. Niko nije ni rekao da će imati većinu”, rekao je Dodik, ali da se neće ugroziti koalicija s DNS-om, koji se protivi prodaji “Ljubije“ firmi Izraeli investment group“.

Predsjednik te stranke Marko Pavić tvrdi da je jedno od ključnih opredjeljenja u programu DNS-a da se ne dozvoli prodaja nacionalnih dobara i da ta stranka neće glasati za prodaju Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Dodao je da potencijalni kupac “nije kredibilan da bi mogao unaprijediti rudarstvo na području cijele prijedorske regije”.

Tokom 2004. godine formirano je zajedničko preduzeće “Ljubije” i “Mittala” u kojem Rudnik željezne rude ima 49, a “Mittal” 51 posto akcija, tako da praktično kupac po automatizmu postaje vlasnik 49 posto zajedničkog preduzeća s “Mittalom”, koje godinama uspješno posluje.

Izraelska kompanija ponudila je za akcije “Ljubije“ 92 miliona KM, a “ArcelorMittal“ 63,6 miliona KM.

(N1)

Objavljeni rezultati prijemnog ispita

Univerzitet u Banjaluci objavio je danas preliminarne rezultate prijemnog ispita za upis nove generacije studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2017/2018. godini, a primljena su 2.193 kandidata.

“Toplana” nastavlja s lošom praksom: Ne daju potrošačima da se odjave sa mreže

U “Toplani” je trenutno na čekanju oko 500 zahtjeva za isključenje sa mreže, tvrde upućeni, ali iz tog preduzeća ni ove sezone ne dozvoljavaju odjavu grijanja. Problemi sa plaćanjem, ali i loša usluga neki su od razloga zbog kojih potrošači više ne žele da ih grije ovo preduzeće. – Zahtjev sam predala po završetku grijne

Ljubav na banjalučkom tranzitu: Tamara, volim te

Apsolutni hit među mladim parovima su javne prosidbe. Banjalučki budući mladenci gotovo se utrkuju u smišljanju što originalnijeg scenarija za najvažnije “DA”, što nerijetko privlači i pažnju medija. Ovaj trend, inspirisao je pojedine medije, pa je tako Banjaluka u jednom momentu označena i kao grad ljubavi. Zabilježili smo i zanimljivu fotografiju tokom dana na banjalučkom tranzitu.

(VIDEO) U svijetu po svojoj mjeri Vanja Mišić predstavlja singl „Leptiri i kornjače“!

Emocijama, srcem i „Prstima“ Vanja Mišić ušla je na glazbenu scenu prošlog proljeća i svojim notama zasluženo ostala u ušima brojne publike i zauzela brojne glazbene top ljestvice! Svoj lični pečat sada nam predstavlja i u svojem novom spotu i singlu „Leptiri i kornjače“ koji je baš poput nje – razigran, maštovit i bezbrižan. -“Leptiri