Obuka 80 nezaposlenih za sektor metaloprerađivačke industrije

Kroz projekat „Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal“ biće obezbijeđena obuka za 80 nezaposlenih lica za zanimanja u metaloprerađivačkoj industriji.

Obuka je predviđena ugovorom o realizaciji tog projekta koji su potpisali  direktori Gradske razvojne agencije i Republičke razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, Mario Milanović i Marinko Đukić, te predstavnici firmi u kojima će, po završetku obuke, biti zaposleni radnici.

Milanović je rekao je da će obuka trajati pola godine i da će osposobljavanje biti izvođeno u saradnji sa Mašinskim fakultetom i Tehničkom školom.  On je dodao da je ukupna vrijednost projekta 137.343 KM.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić, rekao je da afencija na ovaj način podržava razvoj privrede i da će kroz obuke pomoći lokalnim poslodavcima u tom sektoru da obezbijede kvalitetne kadrove.

Iz firme Hidraulika fleks poručuju da postoji ogromna potreba za kvalitetnim kadrom i da oni sami već obučavaju radnike.

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.