Obuka 80 nezaposlenih za sektor metaloprerađivačke industrije

Kroz projekat „Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal“ biće obezbijeđena obuka za 80 nezaposlenih lica za zanimanja u metaloprerađivačkoj industriji.

Obuka je predviđena ugovorom o realizaciji tog projekta koji su potpisali  direktori Gradske razvojne agencije i Republičke razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, Mario Milanović i Marinko Đukić, te predstavnici firmi u kojima će, po završetku obuke, biti zaposleni radnici.

Milanović je rekao je da će obuka trajati pola godine i da će osposobljavanje biti izvođeno u saradnji sa Mašinskim fakultetom i Tehničkom školom.  On je dodao da je ukupna vrijednost projekta 137.343 KM.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić, rekao je da afencija na ovaj način podržava razvoj privrede i da će kroz obuke pomoći lokalnim poslodavcima u tom sektoru da obezbijede kvalitetne kadrove.

Iz firme Hidraulika fleks poručuju da postoji ogromna potreba za kvalitetnim kadrom i da oni sami već obučavaju radnike.

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.