Obuka 80 nezaposlenih za sektor metaloprerađivačke industrije

Kroz projekat „Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal“ biće obezbijeđena obuka za 80 nezaposlenih lica za zanimanja u metaloprerađivačkoj industriji.

Obuka je predviđena ugovorom o realizaciji tog projekta koji su potpisali  direktori Gradske razvojne agencije i Republičke razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, Mario Milanović i Marinko Đukić, te predstavnici firmi u kojima će, po završetku obuke, biti zaposleni radnici.

Milanović je rekao je da će obuka trajati pola godine i da će osposobljavanje biti izvođeno u saradnji sa Mašinskim fakultetom i Tehničkom školom.  On je dodao da je ukupna vrijednost projekta 137.343 KM.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić, rekao je da afencija na ovaj način podržava razvoj privrede i da će kroz obuke pomoći lokalnim poslodavcima u tom sektoru da obezbijede kvalitetne kadrove.

Iz firme Hidraulika fleks poručuju da postoji ogromna potreba za kvalitetnim kadrom i da oni sami već obučavaju radnike.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je