Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji “Petrićevac”

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za deset Banjalučana koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Sud je odredio pritvor za Ognjena Ćutkovića (27), Miloša Radanovića (36), Milana Bajića (21), Dejana Blagojevića (22), Radovana Radanovića (23), Željka Petkovića (28), Saša Čupeljića (29), Ivana Sliška (28), Nemanju Drljaču (29) i Bojana Palačkovića (22).

Pritvor je određen do 19. oktobra, računajući dan hapšenja, rečeno je Srni u sudu.

Oni su osumnjičeni su da su tokom prošle godine i do 19. septembra ove godine, nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Pritvor im je određen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su određene jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, kao i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo da dovede do narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

Banjalučani su uhapšeni u akciji “Petrićevac” u kojoj je ukupno uhapšeno 28 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ranije je potvrdio da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom, odnosno preprodajom droge.

(Srna)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je