Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji “Petrićevac”

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za deset Banjalučana koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Sud je odredio pritvor za Ognjena Ćutkovića (27), Miloša Radanovića (36), Milana Bajića (21), Dejana Blagojevića (22), Radovana Radanovića (23), Željka Petkovića (28), Saša Čupeljića (29), Ivana Sliška (28), Nemanju Drljaču (29) i Bojana Palačkovića (22).

Pritvor je određen do 19. oktobra, računajući dan hapšenja, rečeno je Srni u sudu.

Oni su osumnjičeni su da su tokom prošle godine i do 19. septembra ove godine, nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Pritvor im je određen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su određene jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, kao i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo da dovede do narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

Banjalučani su uhapšeni u akciji “Petrićevac” u kojoj je ukupno uhapšeno 28 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ranije je potvrdio da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom, odnosno preprodajom droge.

(Srna)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.