Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji “Petrićevac”

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za deset Banjalučana koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Sud je odredio pritvor za Ognjena Ćutkovića (27), Miloša Radanovića (36), Milana Bajića (21), Dejana Blagojevića (22), Radovana Radanovića (23), Željka Petkovića (28), Saša Čupeljića (29), Ivana Sliška (28), Nemanju Drljaču (29) i Bojana Palačkovića (22).

Pritvor je određen do 19. oktobra, računajući dan hapšenja, rečeno je Srni u sudu.

Oni su osumnjičeni su da su tokom prošle godine i do 19. septembra ove godine, nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Pritvor im je određen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su određene jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, kao i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo da dovede do narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

Banjalučani su uhapšeni u akciji “Petrićevac” u kojoj je ukupno uhapšeno 28 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ranije je potvrdio da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom, odnosno preprodajom droge.

(Srna)

Krupa slavi, Borac zaglavio u blatu

Borac je poslije poraza u Bijeljini dočekao derbi meč 20. kola Premijer lige BiH protiv Krupe u lošem raspoloženju, a u još lošijem nastavlja drugi dio sezone.

Pozitivna Srpska najavila veliku proljećnu kampanju

Pokret “Pozitivna Srpska” organizuje u martu veliku proljećnu kampanju i niz značajnih događaja u kojima će učestvovati mladi i obrazovani ljudi, kao i brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije i Republike Srpske.