Održan info dan za prerađivače mlijeka

Prvi od četiri planirana info dana u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje infrastrukture za pružanje podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva“ održan je juče u prostorijama Područne privredne komore Banja Luka.

Ovaj projekat finansira USAID Sweden/FARMA II projekat za razvoj tržišne poljoprivrede u sektoru mljekarstva.

Kako je saopšteno iz Gradske razvojne agencije – zainteresovanim prerađivačima mlijeka su predstavljeni novi programi obuke, zvanični Program osposobljavanja za prerađivače mlijeka, kao i kapaciteti radionice opremljene novom opremom koja je namijenjena za praktično provođenje nastave i obuke za prerađivače mlijeka, te primjeri dobre prakse iz regiona.

Posjetioci info dana su pozvani su da posjete radionicu za preradu mlijeka u Poljoprivrednoj školi, u kojoj bi mogli da pohađaju besplatnu obuku, koja je planirana da se održi tokom novembra.

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.