Održan info dan za prerađivače mlijeka

Prvi od četiri planirana info dana u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje infrastrukture za pružanje podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva“ održan je juče u prostorijama Područne privredne komore Banja Luka.

Ovaj projekat finansira USAID Sweden/FARMA II projekat za razvoj tržišne poljoprivrede u sektoru mljekarstva.

Kako je saopšteno iz Gradske razvojne agencije – zainteresovanim prerađivačima mlijeka su predstavljeni novi programi obuke, zvanični Program osposobljavanja za prerađivače mlijeka, kao i kapaciteti radionice opremljene novom opremom koja je namijenjena za praktično provođenje nastave i obuke za prerađivače mlijeka, te primjeri dobre prakse iz regiona.

Posjetioci info dana su pozvani su da posjete radionicu za preradu mlijeka u Poljoprivrednoj školi, u kojoj bi mogli da pohađaju besplatnu obuku, koja je planirana da se održi tokom novembra.

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.