Održan info dan za prerađivače mlijeka

Prvi od četiri planirana info dana u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje infrastrukture za pružanje podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva“ održan je juče u prostorijama Područne privredne komore Banja Luka.

Ovaj projekat finansira USAID Sweden/FARMA II projekat za razvoj tržišne poljoprivrede u sektoru mljekarstva.

Kako je saopšteno iz Gradske razvojne agencije – zainteresovanim prerađivačima mlijeka su predstavljeni novi programi obuke, zvanični Program osposobljavanja za prerađivače mlijeka, kao i kapaciteti radionice opremljene novom opremom koja je namijenjena za praktično provođenje nastave i obuke za prerađivače mlijeka, te primjeri dobre prakse iz regiona.

Posjetioci info dana su pozvani su da posjete radionicu za preradu mlijeka u Poljoprivrednoj školi, u kojoj bi mogli da pohađaju besplatnu obuku, koja je planirana da se održi tokom novembra.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je