Olimpijsko dizanje tegova ponovo u Banjaluci

mile sestic

Godinama je Mile Šestić, višestruki šampion u dizanju tegova, pokušavao da u djelo sprovede svoju ideju i da u Banjaluci ponovo pokrene klub u ovom olimpijskom sportu.

Najveća kočnica kaže nam, bio je prostor za treniranje. A onda je u pomoć priskočio dekan banjalučkog DIF-a, Borko Petrović. Ponudio je salu za trening i stručni kadar, pa se moglo početi sa radom. Obostranom saradnjom, nastao je Klub dizača tegova “Student”, jedan od rijetkih te vrste u Srpskoj.

“Mi smo na početku zainteresovani za što veću masovnost iz koje će da izađe kvalitet. Bavljenje ovim sportom zahtijeva dosta odricanja, ali ovaj sport dosta i daje. Ovo je sport koji je akumulira dosta toga. Daje vam puno toga, i puno vam vraća, naravno uz zdravo bavljenje sportom”, rekao predsjednik i osnivač Kluba dizača tegova “Student” Mile Šestić.

Već sa prvim glasom da je klub zaživio, počeli su da pristuži i prvi članovi. Za sada ih je 20 tak. Treninzu su besplatni, a vrata “Studenta” otvorena za sve one koji imaju želju da se okušaju u ovom sprotu u kojem je od krucijalne važnosti pravilno izvodjenje pokreta. U “Studentu” je zarad toga angažovano nekoliko trenera sa iskustvom, mahom profesora i asistenata sa banjalučkog DIF-a.

“Ljudi, odnosno dječaci i djevojčice, imaće priliku da nauče od iskusnih vježbača osnove power liftinga i weight liftinga. Mislim da je ovo najbolja priča za početak dizačkog sporta u Gradu Banjaluka”, rekao je trener Kluba dizača tegova “Student” Nemanja Zlojutro.

Mile Šestić, sa poćetka priče, kaže da je prvi korak napravljen. Naredni je da se širom banjalučke regije osnuje još nekoliko klubova. Ističe da ovaj sport ima tradiciju na ovdašnjim prostorima i podsjeća da je nekadašnji “Partizan”, bio je jedan od najuspješnijih klubova u bivšoj državi. Pun optimizma, poručuje red je da se nastavi tamo gdje se stalo prije skoro tri decenije.

(ATV)

“Festival '84” posjetilo više od 20.000 ljudi

Prvi “Festival '84” kao novi član “Egzitove” regionalne porodice stao je u red najmasovnijih zimskih festivala na svijetu, uz ukupnu posjetu više od 20.000 ljudi, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.