Oproštajna posjeta šefa misije OEBS-a u BiH

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, primio je danas u oproštajnu posjetu šefa misije OEBS-a u BiH, Džonatana Mura.

-Ambasdor je neko ko izvanredno poznaje unutrašnje prilike u BiH i uvijek smo ga prihvatali kao nekoga ko ima objektivan pristup i dobre namjere. Zato mu izražavamo  zahvalnost na doprinosu u ukupnoj atmosferi, poznavanju i doborj namjeri – kazao je gradonačelnik Radojičić poslije susreta u Gradskoj upravi.

Kako je istakao, OEBS je organizacija sa kojom i lokalne zajednice imaju dosta komunikacije kroz projekte koji su se dešavali i sa fokusima sa kojima se OEBS bavio, od demokratije do međureligijskog dijaloga, prava građana, nacionalnih manjina i drugih.

-Nadam se da ćemo biti partneri i u budućnosti na projektima koje ćemo razvijati ili sami, sa drugim lokalnim zajednicama ili na regionalnom nivou – kazao je Radojičić, ističući da je tokom današnje posjete informisao ambasadora Mura o prioritetima i problemima u gradu, o infrastrukturnim poslovima, kao i o aplikaciji Banje Luke za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

-Upoznao sam ga i sa naporima, koji se preduzimaju poslije katastrofalnih poplava 2014. godine u oblasti civilne zaštite i na jačanju tog sektora, u koji smo u ovoj godini organizaciono i finansijski dosta ulagali kako bismo ojačali preventivu za elementarne nepogode. Teme današnjeg susreta bile su i turizam, međureligijski dijalog u Banjoj Luci i druge – zaključio je Radojičić.

Mur je rekao da je zahvalan Banjalučanima na gostoprimstvu i istakao značaj što OEBS u ovom gradu ima i terensku kancelariju.

-Takođe, veoma je važno što smo mogli sa gradonačelnikom da govorimo o praktičnim i konkretnim pitanjima za grad. Naše iskustvo širom BiH jeste da gradonačelnici odnosno načelnici igraju veoma pozitivnu i konkretnu ulogu na terenu sa svojim sugrađanima. Mi vidimo konkretne primjere svega toga. Sa gradonačelnikom Radojičićem imao sam priliku da sarađujem i ranije kada je bio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i drago mi je da smo imali saradnju na raznim nivoima. Uvjeren sam da će OEBS nastaviti na istom putom u kontaktu sa gradonačelnikom i svim Banjalučanima – naglasio je Mur.

On je istakao da je Banja Luka grad koji ima potencijal i koji raste ne samo u stanovništu, nego i u ekonomskom smislu, te izrazio zadovoljstvo posjetama gradu na Vrbasu.

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.