“Pahulje mog djetinjstva” u Muzičkom paviljonu

Udruženje kreativaca “Draganasgarden” u Muzičkom paviljonu u parku Petar Kočić izložilo svoje rukotvorine na sajmu “Pahulje mog djetinjstva”, javlja Anadolija.

Ukupno 20 izlagača predstavilo je svoje ručne radove, a cilj Udruženja, osim promocije proizvoda, je i promocija vrijednosti porodice, kao pravilnog odgoja djece.

Mnogo pažnje posvećeno je majkama kako da se posvete sebi, ali i članicama Udruženja, kako da dobiju inspiraciju.

(Anadolija)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.