Počeli radovi na još dva igrališta u Banjaluci

U okviru velike akcije Gradske uprave Banjaluka i društveno odgovornih kompanija počeli su radovi na još dva dječija igrališta, u naseljima Obilićevo i Borik.

Riječ je o igralištima na plaži kod Zelenog mosta u mjesnoj zajednici Obilićevo, koju mališanima poklanja Unikredit banka, i dječijem igralištu u naselju Borik, u Knežopoljskoj ulici, kojeg grade kompanije “Aragosta invest”, “Hidrokop”, “Malbašić kompani” i “Gradip”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na plaži kod Zelenog mosta biće izgrađeno novo igralište, površine oko 2.280 metara kvadratnih.

Igralište će biti namijenjeno za djecu od dvije do 12 godina i sadržavaće grupu različitih igračaka koje, između ostalog, služe za razvijanje snage, fleksibilnosti i motorike, savladavanja straha od visine, a istovremeno pružati zabavu i rekreaciju.

Pojedine sprave za igru biće prilagođene djeci sa posebnim potrebama, a uz igračke, u rubnim zonama igrališta predviđeno je postavljanje klupa i korpi za otpatke.

Unikredit banka je za ovu investiciju izdvojila oko 50.000 KM.

Ista vrijednost je i igrališta u Knežopoljskoj ulici, donacija četiri kompanije, koje istovremeno mališanima naselja Borik grade i igralište u Ulici Rade Vranješević.

Idejnim projektom, u Knežopoljskoj je predviđena izgradnja dječijeg igrališta kao otvorene, uređene površine, sa rekvizitima za igru djece, organizovano tako da ispunjava sve zahtjeve bezbjednosti u skladu sa važećim standardima, a koja će biti funkcionalna i atraktivna korisnicima.

“Rekviziti će biti raspoređeni na dvije odvojene površine, obložene gumenom podlogom za ublažavanje pada, na način da se omogući neometano kretanje i igra djece uzrasta od dvije do 12 godina. Od igračaka na igralištu će biti kula sa toboganom i penjalicom, visinoimjer, njihalice, ljuljaške, klackalice, vrtuljak i druge”, navedeno je u projektu.

Od početka godine, od kada je počela akcija Gradske uprave, sagrađeno je šest igrališta, a na više njih u toku su različite faze gradnje.

U toku su i pregovori sa novim društveno odgovornim kompanijama, kojima je grad ponudio lokacije za igrališta kako na gradskom, tako i u prigradskim i seoskim područjima.

(Srna)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je