Popularni glumac obukao dres Borca

Beogradski glumac Uroš Đurić koji trenutno boravi u Banjaluci i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske posjetio je danas FK Borac.

Đurić je prisustvovao treningu fudbalera Borca i pridružio im se, te obukao crveno-plavi dres i pokazao svje umjeće s loptom. Tom prilikom nastalo je nekoliko fotografija na Borčevom stadionu kojom je započela saradnja na realizaciji radova za Đurićevu predstojeću izložbu u MSU RS koja je planirana za slijedeću godinu.

Inače popularni “anđeo” će večeras u Muzeju savremen umjetnosti RS specijalno provesti publiku kroz izložbu Grejsona Perija “Taština malih razlika”.

(Nezavisne)

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.