Postavljene nove kante za otpatke u Studentskom kampusu

U Studentskom kampusu postavljene su nove kante za otpatke, a glavni inicijator ovog projekta je Univerzitet u Banjaluci. Nove kante je postavio Institut za genetičke resurse, a, kako kažu, oni će upravljati integrisanim sakupljanjem otpada. Dodali su da je u toku edukacija osoblja koje će raditi na održavanju, te da su za sve zaposlene i studente pripremljeni informativni flajeri i plakati.

“Sa studentima će se raditi posebno preko njihovih predstavničkih tijela, koja se nalaze u kampusu, kao i s predstavničkim tijelom Studentskog centra ‘Nikola Tesla’, III i IV paviljon”, pojasnili su u Institutu.

Dodaju da su svi drugi stanari koji koriste objekte i prostor unutar zaštićenog područja dužni da poštuju uspostavljeni sistem i da obezbijede razdvajanje otpada na mjestu nastanka.

Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, istakao je da je ovaj projekat veoma pozitivan.

“Najveći problem je bio raznošenje smeća koje je odlagano u neprilagođene kante, što je narušavalo prostor”, kazao je Babić.

(Nezavisne)

Grad uz Borac: Naći najbolje rješenje za problem dugovanja

Borac želi u budućnosti da bude stabilan i samoodrživ klub. Problem predstavljaju dugovi iz prošlosti koji opterećuju tekuće poslovanje. Iako je sadašnja uprava napravila veliki posao u protekloj godini i dalje su prisutni brojni finansijski problemi.

Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Više od sto građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Dodik: Suspenzija nije trajno odustajanje od referenduma

Suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije trajno odustajanje, a ostaće na Narodnoj skupštini i institucijama da to pitanje ponovo problematrizuju i ukoliko se ne bude poštovao Ustav i Dejtonski sporazum.