Propala licitacija “Slateksa”

Niko nije htio da, na prvoj licitaciji, kupi Gerontološki centar “Slateks” iz Slatine. U banjalučki Okružni privredni sud stigli su samo predstavnici Nove banke, kao povjerioca, i radnika. A i njih je, ukupno, bilo dvoje.

Zato je stečajni upravnik, nakon što je sačekao akademskih petnaest minuta ne bi li još ko došao, mogao da uradi samo jedno – da licitaciju proglasi propalom.

“Slijedi druga licitacija na kojoj će biti niža cijena i pokušaj da se unovči imovina. Na drugoj licitaciji imovina će se ponuditi za jednu trećinu procijenjene vrijednosti”, rekao je Vlajko Gurešić, stečajni upravnik gerotološkog centra “Slateks”.

Početna cijena bila je sedam miliona i sedamsto hiljada maraka. Za te pare dobija se šest objekata namjenjenih za hotelski smještaj, građevinsko zemljište, oprema, vozila, ali i umjetničke slike.

Bivši radnik “Slateksa”, Mile Đukić, nije se ni nadao da će prodaja uspjeti iz prve. On, i njegove kolege, njih 21-no, nadaju se da će dobiti svojih 300 hiljada maraka koliko im se duguje za plate.

“Prema meni pojedinačno, oko 15.000 maraka, višeg isplatnog reda negdje oko nekih 4.400 maraka i one plate koje nismo dobili to je negdje 10, 11 hiljada”, rekao je Đukić.

Ukupna potraživanja su oko 11 miliona maraka, a najveći povjerioci su uglavnom banke koje su “Slateksu” isplaćivale kredite. Objekti gerontološkog centra su u odličnom stanju i sve je spremno za rad što im je i najveći adut. Kupcima, čini se, barem zasad, nedovoljno primamljivo. Ili preskupo.

Ni radnici ni povjerioci “Slateksa” danas nisu imali sreće. Stečajni upravnik Vlajko Gurešić se nada da bi se situacija mogla promijeniti u septembru kada planira da organizuje drugu licitaciju. Nada se da bi tada konačno trebala da bude prodana imovina Slateksa.

(atvbl.com)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.