Propala licitacija za “Medicinsku elektroniku”

medicinska elektronika

Licitacija za prodaju dvije zgrade “Medicinske elektronike” u stečaju koje se nalaze na atraktivnoj lokaciji, u Ulici Vuka Karadžića u centru Banjaluke, propala je jer se niko od zainteresovanih kupaca nije pojavio.

Procijenjena vrijednost objekata, koji imaju nešto više od 3.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, je 7,8 miliona maraka.

U cijenu su uračunati i pripadajuće zemljište i oprema, a cijena ispod koje se nije moglo licitirati bila je 3.300.000 maraka.

Lazo Tomić, stečajni upravnik, kazao je kako će na osnovu odluke Skupštine povjerilaca raspisati novu licitaciju s nižom cijenom.

“Imam odluku Skupštine povjerilaca da na sljedećoj licitaciji ponudim cijenu koja je za 100.000 maraka niža od ove. Treća licitacija može se očekivati nakon završetka godišnjih odmora, tačnije negdje sredinom avgusta, kako bi zainteresovani, ako ih naravno bude, to mogli vidjeti”, kazao nam je juče Tomić.

Podsjećamo, dio imovine, tačnije jedan od objekata “Medicinske elektronike” prodat je još 2013. godine Zdravstvenoj ustanovi “Dea Medica”, i to za oko dva miliona maraka, a što je petina od deset miliona na koliko je bila procijenjena.

Stečaj je otvoren nakon što je uhapšen Mile Radišić, banjalučki biznismen, i nekoliko osoba iz Investiciono-razvojne banke, a zbog manipulacija prilikom kupovine akcija ovog preduzeća.

Inače, uspješnom prodajom ova dva objekta ušlo bi se u završnu fazu stečaja, koji traje već sedmu godinu.

(nezavisne.com)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.