Propala licitacija za “Medicinsku elektroniku”

medicinska elektronika

Licitacija za prodaju dvije zgrade “Medicinske elektronike” u stečaju koje se nalaze na atraktivnoj lokaciji, u Ulici Vuka Karadžića u centru Banjaluke, propala je jer se niko od zainteresovanih kupaca nije pojavio.

Procijenjena vrijednost objekata, koji imaju nešto više od 3.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, je 7,8 miliona maraka.

U cijenu su uračunati i pripadajuće zemljište i oprema, a cijena ispod koje se nije moglo licitirati bila je 3.300.000 maraka.

Lazo Tomić, stečajni upravnik, kazao je kako će na osnovu odluke Skupštine povjerilaca raspisati novu licitaciju s nižom cijenom.

“Imam odluku Skupštine povjerilaca da na sljedećoj licitaciji ponudim cijenu koja je za 100.000 maraka niža od ove. Treća licitacija može se očekivati nakon završetka godišnjih odmora, tačnije negdje sredinom avgusta, kako bi zainteresovani, ako ih naravno bude, to mogli vidjeti”, kazao nam je juče Tomić.

Podsjećamo, dio imovine, tačnije jedan od objekata “Medicinske elektronike” prodat je još 2013. godine Zdravstvenoj ustanovi “Dea Medica”, i to za oko dva miliona maraka, a što je petina od deset miliona na koliko je bila procijenjena.

Stečaj je otvoren nakon što je uhapšen Mile Radišić, banjalučki biznismen, i nekoliko osoba iz Investiciono-razvojne banke, a zbog manipulacija prilikom kupovine akcija ovog preduzeća.

Inače, uspješnom prodajom ova dva objekta ušlo bi se u završnu fazu stečaja, koji traje već sedmu godinu.

(nezavisne.com)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.