Propala licitacija za “Medicinsku elektroniku”

medicinska elektronika

Licitacija za prodaju dvije zgrade “Medicinske elektronike” u stečaju koje se nalaze na atraktivnoj lokaciji, u Ulici Vuka Karadžića u centru Banjaluke, propala je jer se niko od zainteresovanih kupaca nije pojavio.

Procijenjena vrijednost objekata, koji imaju nešto više od 3.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, je 7,8 miliona maraka.

U cijenu su uračunati i pripadajuće zemljište i oprema, a cijena ispod koje se nije moglo licitirati bila je 3.300.000 maraka.

Lazo Tomić, stečajni upravnik, kazao je kako će na osnovu odluke Skupštine povjerilaca raspisati novu licitaciju s nižom cijenom.

“Imam odluku Skupštine povjerilaca da na sljedećoj licitaciji ponudim cijenu koja je za 100.000 maraka niža od ove. Treća licitacija može se očekivati nakon završetka godišnjih odmora, tačnije negdje sredinom avgusta, kako bi zainteresovani, ako ih naravno bude, to mogli vidjeti”, kazao nam je juče Tomić.

Podsjećamo, dio imovine, tačnije jedan od objekata “Medicinske elektronike” prodat je još 2013. godine Zdravstvenoj ustanovi “Dea Medica”, i to za oko dva miliona maraka, a što je petina od deset miliona na koliko je bila procijenjena.

Stečaj je otvoren nakon što je uhapšen Mile Radišić, banjalučki biznismen, i nekoliko osoba iz Investiciono-razvojne banke, a zbog manipulacija prilikom kupovine akcija ovog preduzeća.

Inače, uspješnom prodajom ova dva objekta ušlo bi se u završnu fazu stečaja, koji traje već sedmu godinu.

(nezavisne.com)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.