Radionica o poboljšanju okvira za finansiranje projekata obnovljivih izvora energije

U Banjoj Luci je protekle sedmice održana radionica o poboljšanju okvira za finansiranje projekata obnovljivih izvora energije kroz jačanje administrativnih kapaciteta lokalnih zajednica – saopšteno je iz Gradske razvojne agencije.

Radionica je održana u okviru grant šeme BACID koja je finansirana od strane Austrijske razvojne agencije (ADA), a kojom upravlja Austrijska asocijacija gradova i opština i Centar za istraživanje javne administracije.

– Učesnici radionice su imali priliku da se upoznaju sa materijom i glavnim izazovima sa kojima se lokalne zajednice uopšteno susreću kada su u pitanju administrativni kapaciteti i procedure za izdavanje dozvola. Učesnici su interaktivno sudjelovali u diskusijama i prezentovali ideje i preliminarnu mapu puta, odnosno rješenja  koja će omogućiti efikasniju saradnju, kao i smanjenje postojećih rizika u vezi sa izdavanjem dozvola na lokalnom nivou – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Zaključci i preporuke sa radinice će biti objavljene narednih dana na internet stranici Gradske razvojne agencije.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je