Radionica o poboljšanju okvira za finansiranje projekata obnovljivih izvora energije

U Banjoj Luci je protekle sedmice održana radionica o poboljšanju okvira za finansiranje projekata obnovljivih izvora energije kroz jačanje administrativnih kapaciteta lokalnih zajednica – saopšteno je iz Gradske razvojne agencije.

Radionica je održana u okviru grant šeme BACID koja je finansirana od strane Austrijske razvojne agencije (ADA), a kojom upravlja Austrijska asocijacija gradova i opština i Centar za istraživanje javne administracije.

– Učesnici radionice su imali priliku da se upoznaju sa materijom i glavnim izazovima sa kojima se lokalne zajednice uopšteno susreću kada su u pitanju administrativni kapaciteti i procedure za izdavanje dozvola. Učesnici su interaktivno sudjelovali u diskusijama i prezentovali ideje i preliminarnu mapu puta, odnosno rješenja  koja će omogućiti efikasniju saradnju, kao i smanjenje postojećih rizika u vezi sa izdavanjem dozvola na lokalnom nivou – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Zaključci i preporuke sa radinice će biti objavljene narednih dana na internet stranici Gradske razvojne agencije.

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.