Rajčević na konferenciji „Blue Hat“ u Redmondu

Direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević putuje u Redmond, Sjedinjene Američke Države, gdje će na poziv korporacije Majkrosoft učestvovati u radu konferencije „Blue Hat“ koja se održava u periodu od 8. do 10. novembra 2017. godine.

Konferencija „Blue Hat“ jedna je od visoko kotiranih konferencija o informacionoj i sajber bezbjednosti na globalnom nivou u čijem radu učestvuju eminentni predavači i stručnjaci iz ove oblasti. Teme ovogodišnje konferencije su aktuelne sajber prijetnje, ransomver, fišing napadi, analiza malvera i drugog malicioznog softvera, te proaktivna zaštita mreža i računarskih sistema i odgovori na bezbjednosne incidente.

Ovo je druga posjeta predstavnka Republike Srpske u sklopu tzv. Programa bezbjednosti za vlade /Government Security Program/ koji je između Vlade Republike Srpske i korporacije Majkrosoft potpisan u maju ove godine.

Zbog papirolologije Renati ugrožen život

“Republika Srpska nije u sistemu Eurotransplanta i zato ne mogu na transplataciju srca i pluća koja bi mi spasla život”, započinje priču banjalučanka Renata Nikić.

Vukajlović: Zbog građana sam prešao u SNSD

Nakon što je odbornik kluba “Sloboda”, Stojan Vukajlović, odlučio da promijeni stranačke boje i dođe pod okrilje SNSD-a, dobrodošlicu mu je poželio prvi čovjek Banjaluke.