Rajčević na konferenciji „Blue Hat“ u Redmondu

Direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević putuje u Redmond, Sjedinjene Američke Države, gdje će na poziv korporacije Majkrosoft učestvovati u radu konferencije „Blue Hat“ koja se održava u periodu od 8. do 10. novembra 2017. godine.

Konferencija „Blue Hat“ jedna je od visoko kotiranih konferencija o informacionoj i sajber bezbjednosti na globalnom nivou u čijem radu učestvuju eminentni predavači i stručnjaci iz ove oblasti. Teme ovogodišnje konferencije su aktuelne sajber prijetnje, ransomver, fišing napadi, analiza malvera i drugog malicioznog softvera, te proaktivna zaštita mreža i računarskih sistema i odgovori na bezbjednosne incidente.

Ovo je druga posjeta predstavnka Republike Srpske u sklopu tzv. Programa bezbjednosti za vlade /Government Security Program/ koji je između Vlade Republike Srpske i korporacije Majkrosoft potpisan u maju ove godine.

Šest miliona KM za pet kapitalnih projekata

Pet kapitalnih projekata u gradu biće finansirani emisijom obveznica u iznosu od 6.000.000 KM. Sagalasnost na odluke koje se odnose na realizaciju ovih projekata emisijom hartija od vrijednosti, dali su odbornici Skupštine Grada na današnjem 20. zasjedanju.

Sutra potpisivanje ugovora o putnoj infrastrukturi

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisaće sutra u Banjaluci tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom putne infrastrukture.