Rejting DNS-a u porastu

Demokratski narodni savez nalazi se na trećem mjestu sa rejtingom od 12,4 odsto kada je riječ o rezultatima mjerenja rejtinga političkih partija u Republici Srpskoj, saopšteno je iz banjalučkog odbora ove stranke.

U saopštenju se dodaje da ova partija, prema rezultatima mjerenja rejtinga koje su u proteklih nekoliko sedmica sproveli NDI i nekoliko renomiranih agencija, u Banjaluci bilježi stalni rast rejtinga i sa 13,7 odsto zauzima drugo mjesto, uprkos nedavnim turbulencijama u banjalučkom odboru, a prvo mjesto u Prijedoru sa 34,7 odsto povjerenja.

Na nivou Republike Srpske ispred DNS-a nalaze se SNSD sa rejtingom od 36,2 odsto, te SDS sa 14,7 odsto.

PDP se sa 9,8 odsto nalazi na četvrtom, Socijalistička partija sa 3,7 odsto, NDP 2,6 odsto, a Ujedinjenoj Srpskoj povjerenje je iskazalo 2,2 odsto građana.

SNSD je najuspješniji i u Banjaluci sa 40,2 odsto.

U najvećem gradu Srpske povjerenje PDP-u dalo je 13,2 odsto, SDS-u 5,9 odsto, NDP-u 5,8 odsto, Ujedinjenoj Srpskoj 5,4 odsto, a Socijalističkoj partiji 5,3 odsto ispitanika.

U Prijedoru, nakon DNS-a, na tabeli se nalazi SNSD sa rejtingom od 20,6 odsto, a zatim SDS sa 13,2 odsto.

Iz Gradskog odbora DNS-a navode da istraživanje, koje je nedavno sprovedeno na teritoriji Republike Srpske, pokazuje da su popularnost i podrška ovoj partiji u stalnom porastu.

(Srna)

Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada