Rekordan broj nezavisnih odbornika

nezavisni odbornici

Banjalučka Gradska skupština nikad nije imala više nezavisnih odbornika koji su, u samostalne vode, prebjegli iz opozicionih partija pod čijim okriljem, kako redom tvrde, više ne mogu, i ne žele, da rade.

Dva posljednja koja su, nedavno, rekla “zbogom” NDP-u, Dragan Talić i Vladimir Mirošljević, navodno kuju planove o formiranju novog odborničkog kluba.

Sa pojedinim, nezavisnim, kolegama o tome su već razgovarali, ali bez konkretnih dogovora.

“Mi smo razgovarali neformalno o nekim pitanjima koja su dijametralno suprotna nekim njihovim stavovima. Ja napominjem da je u Banjaluci, sistematski razbijena opozicija, ali to nikoga ne treba da raduje. Građani RS i Banjaluke moraju imati alternativu”, rekao je Milenko Jaćimović, nezavisni odbornik.

nezavisni odbornici

To bi mogao da bude novi blok koji bi osnovali nezavisni odbornici, o čemu su, priznaje Jaćimović, ranije već razgovarali. Zasad ih je šest a, kako stvari stoje, mogla bi da im se pridruže i tri DNS-ovca, predvođena Budimirom Balabanom za čiju je smjenu, sa mjesta predsjednika Gradske skupštine, barem po tvrdnjama gradonačelnika, prikupljeno dovoljno potpisa.

Kako god da se okrene, banjalučka opozicija je na klimavim nogama. Rijetki, koji se još mogu nazvati opozicionarima, prilično su razočarani zbog osipanja. Nekad ih je bilo deset, sada šest.

odbornici

“Gradska skupština, odnosno skupštine, i republička i ostale skupštine u RS, što se tiče opština, postali su jedna pijaca u kome se nalaze nakupci i naravno roba koja se prodaje. Tu naravno, moram da kažem da ta roba su odbornici i poslanici što je žalosno”, kaže Aleksandar Petković, odbornik SDS-a.

“Ja razumijem da neko nije zadovoljan stanjem u svojoj političkoj opciji, i da ne može više da djeluje, to razumijem. A da ne bude tu, i da ne zastupaviše politiku i da ode u kontra skroz, tačnije u vlast, to već ne mogu da razumijem. Ja primijetim da se više nikom ne da zastupati ideologiju, nego gleda valjda čim prije da sebe zadovolji”, ističe Draško Stanivuković, odbornik PDP-a.

Da li bi novi klub, ako bude osnovan, mogao da ugrozi većinu u koju je, kako kaže, siguran, Igor Radojičić danas ne odgovara. Biće interesantno već na sjednici 20. jula kada bi odbornici trebalo da glasaju za smjenu Budimira Balabana.

Mnogi smatraju da će se baš tad vidjeti čiji su, ustvari, oni koji se izjašnjavaju kao “nezavisni”.

(ATV)

 

 

“Festival '84” posjetilo više od 20.000 ljudi

Prvi “Festival '84” kao novi član “Egzitove” regionalne porodice stao je u red najmasovnijih zimskih festivala na svijetu, uz ukupnu posjetu više od 20.000 ljudi, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.