Ružna slika na izvoru rijeke Krupe

Na izvoru rijeke Krupe u predivnom ambijentu netaknute prirode pronašli smo razbacano smeće. Posjetioci su ostavili ostatke pića i ambalažu od piknika na samom izvoru kristalno čiste rijeke.

Brojni posjetioci svakodnevno mogu se pronaći na ovom poznatom izvorištu. Jedna od njih je i Slavica Kajkut koja je zgrožena slikom koju je zatekla na izvoru.

“Ovo je strašno. Mnogo mi je žao što na ovako jednoj prirodnoj ljepoti mladi ne vode računa da to ostane u prirodnom stanju”, ističe Slavica Kajkut za Banjaluka.com portal.

(Banjaluka.com)

Poreski inspektor oslobođen krivice

Okružni sud u Banjaluci je, zbog nedostatka dokaza, inspektora Poreske uprave Republike Srpske Stevana Tešića oslobodio optužbi za trgovinu uticajem.

Da li i šta treba mijenjati u naknadama za porodilje?

U zavisnosti od toga da li ste na vlasti ili u opoziciji, zavisi vaš stav o novom Zakonu o dječijoj zaštiti. Ni Zakon kojim bi nezaposlene porodilje dobijale jednu najnižu platu mjesečno, prvi put u istoriji Srpske, nije ujednio dva bloka, jer ga pojedini opozicionаri smatraju diskriminatorskim.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.