Šansa za posao u inostranstvu: Lufthansa traži radnike iz Bosne

lufthansa

Njemačka avio kompanija Lufthansa  traži radnike iz BiH za rad u njihovom centru u Češkoj, a uslov je odlično poznavnje engleskog jezika, te njemačkog ili italijanskog.

Na portalu posao.ba preko kojeg je objavljen konkurs za poslove u ovoj kompaniji kažu da je napuštanje BiH u svrhu pronalaska posla trend, koji je već odavno već prisutan, ali čijem porastu naročito svjedoče posljednjih par godina.

– Kao najprivlačnije građani BiH vide zemlje zapadne i centralne Evrope, a mnogi od njih već imaju i osnovnu predispoziciju za uspješan život i rad u tim zemljama, a to je dvojezičnost. Preciznije, pored njihovog maternjeg jezika, mnogi u BiH tečno pričaju njemački, engleski, ali i italijanski jezik. Ovo je trend koji je prepoznao Lufthansin centar za korisničku podršku u Brnu, Češkoj Republici, te im je upravo zbog toga zapošljavanje stanovnika iz BiH na poziciji Customer Service Consultanta (CSC) redovna praksa već zadnje dvije godine – kažu na ovom portalu koji od 2015. godine zajedno sa firmom “Kolektiv” posreduje u zapošljavanju građana BiH u Lufthansi.

– Naime, samo u prethodnoj godini, preko našeg posredovanja više od 20 ljudi sa područja Balkana je dobilo priliku raditi u Lufthansa  centru za korisničku podršku u Brnu – ističe Nina Hadžić sa portal posao.ba

Zaposleni u Lufthansi dobijaju veliki popust na letove.

– Za godinu dana sam obišao više mjesta nego u zadnjih 20 godina. Čitav proces moje selidbe i smještanja sa strane Lufthanse je bio savršeno organizovan – dio je iskustva  jednog radnika iz BiH zaposlenog u Lufthansi.

(EuroBlic)

Borac pobjedom počeo sezonu

Fudbaleri Borca pobjedom su počeli sezonu u BHT Premijer ligi BiH pošto su pred oko 6.500 gledalaca na Gradskom stadionu savladali Čelik s 2:0.

Predavanja o master studijama u SAD

“Američki kutak” organizuje predavanja o prijavljivanju na master i doktorske studije u Americi u srijedu, 26. jula od 15 časova u ulici Carice Milice 1A.

Psi lutalice napali djevojku u Banjaluci

Psi lutalice napale su preksinoć djevojku Tamaru U. (28) u Banjaluci koja je zadobila povrede. Napadnutoj djevojci ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko- kliničkom centru Republike Srpske.

Jedno lice sankcionisano zbog sladoleda

Prema kontroli higijenskih uslova sezonske prodaje sladoleda koju tokom ljeta Inspekcija za hranu obavlja, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka samo je u jednom slučaju pronašlo propuste.

Pet školskih zubara radi i za raspust

Pet stomatoloških ambulanti u osnovnim školama, od ukupno sedam na području grada Banjaluka, mališanima su na usluzi i za vrijeme raspusta.