Šansa za posao u inostranstvu: Lufthansa traži radnike iz Bosne

lufthansa

Njemačka avio kompanija Lufthansa  traži radnike iz BiH za rad u njihovom centru u Češkoj, a uslov je odlično poznavnje engleskog jezika, te njemačkog ili italijanskog.

Na portalu posao.ba preko kojeg je objavljen konkurs za poslove u ovoj kompaniji kažu da je napuštanje BiH u svrhu pronalaska posla trend, koji je već odavno već prisutan, ali čijem porastu naročito svjedoče posljednjih par godina.

– Kao najprivlačnije građani BiH vide zemlje zapadne i centralne Evrope, a mnogi od njih već imaju i osnovnu predispoziciju za uspješan život i rad u tim zemljama, a to je dvojezičnost. Preciznije, pored njihovog maternjeg jezika, mnogi u BiH tečno pričaju njemački, engleski, ali i italijanski jezik. Ovo je trend koji je prepoznao Lufthansin centar za korisničku podršku u Brnu, Češkoj Republici, te im je upravo zbog toga zapošljavanje stanovnika iz BiH na poziciji Customer Service Consultanta (CSC) redovna praksa već zadnje dvije godine – kažu na ovom portalu koji od 2015. godine zajedno sa firmom “Kolektiv” posreduje u zapošljavanju građana BiH u Lufthansi.

– Naime, samo u prethodnoj godini, preko našeg posredovanja više od 20 ljudi sa područja Balkana je dobilo priliku raditi u Lufthansa  centru za korisničku podršku u Brnu – ističe Nina Hadžić sa portal posao.ba

Zaposleni u Lufthansi dobijaju veliki popust na letove.

– Za godinu dana sam obišao više mjesta nego u zadnjih 20 godina. Čitav proces moje selidbe i smještanja sa strane Lufthanse je bio savršeno organizovan – dio je iskustva  jednog radnika iz BiH zaposlenog u Lufthansi.

(EuroBlic)

Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

Na računu Fonda solidarnosti 1.745.478 KM

Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, zaključno sa 14. februarom, nalazi se oko 1.745.478 KM.

Pedijatri u Banjaluci poručili: Vakcinišite djecu!

Djeca moraju da se vakcinišu, jednoglasno poručuju domaći i regionalni ljekari sa današnje konferencije pedijatara u Banjaluci. Kažu da su, takozvani, “antivakcinaši” postali ozbiljna prijetnja po javno zdravlje, jer su se zahvaljujući njima vratile bolesti za koje su mislili da su istrijebljene.

Termoelektrane i novi pogoni dižu proizvodnju struje

Proizvodnja struje u RS u ovoj godini trebalo bi da prebaci prošlogodišnji plan, a u elektroenergetskom sektoru ambicije zasnivaju na boljim rezultatima termoelektrana, malih hidroelektrana i puštanju u rad novih proizvodnih kapaciteta.