Šansa za posao u inostranstvu: Lufthansa traži radnike iz Bosne

lufthansa

Njemačka avio kompanija Lufthansa  traži radnike iz BiH za rad u njihovom centru u Češkoj, a uslov je odlično poznavnje engleskog jezika, te njemačkog ili italijanskog.

Na portalu posao.ba preko kojeg je objavljen konkurs za poslove u ovoj kompaniji kažu da je napuštanje BiH u svrhu pronalaska posla trend, koji je već odavno već prisutan, ali čijem porastu naročito svjedoče posljednjih par godina.

– Kao najprivlačnije građani BiH vide zemlje zapadne i centralne Evrope, a mnogi od njih već imaju i osnovnu predispoziciju za uspješan život i rad u tim zemljama, a to je dvojezičnost. Preciznije, pored njihovog maternjeg jezika, mnogi u BiH tečno pričaju njemački, engleski, ali i italijanski jezik. Ovo je trend koji je prepoznao Lufthansin centar za korisničku podršku u Brnu, Češkoj Republici, te im je upravo zbog toga zapošljavanje stanovnika iz BiH na poziciji Customer Service Consultanta (CSC) redovna praksa već zadnje dvije godine – kažu na ovom portalu koji od 2015. godine zajedno sa firmom “Kolektiv” posreduje u zapošljavanju građana BiH u Lufthansi.

– Naime, samo u prethodnoj godini, preko našeg posredovanja više od 20 ljudi sa područja Balkana je dobilo priliku raditi u Lufthansa  centru za korisničku podršku u Brnu – ističe Nina Hadžić sa portal posao.ba

Zaposleni u Lufthansi dobijaju veliki popust na letove.

– Za godinu dana sam obišao više mjesta nego u zadnjih 20 godina. Čitav proces moje selidbe i smještanja sa strane Lufthanse je bio savršeno organizovan – dio je iskustva  jednog radnika iz BiH zaposlenog u Lufthansi.

(EuroBlic)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.