Šansa za studiranje u Portugaliji

Studenti iz RS i BiH koji žele da studiraju i usavršavaju se u inostranstvu imaju priliku da konkurišu za stipendije “Pleirija” instituta iz Portugalije, koje će im omogućiti da studiraju u ovoj instituciji.

Stipendije se dodjeljuju u iznosu od 500 evra i namijenjene su studentima koji se upisuju na osnovne i master studije u svim oblastima dostupnim na ovom institutu.

– Kandidati se mogu usavršiti u oblasti arhitekture, građevinarstva, energetike, inženjeringa, transporta i komunikacionih tehnologija – navodi se u konkursu “Pleirija” instituta.

Dodaje se da zainteresovani kandidati moraju posjedovati bečelor diplomu, ta da moraju dobro znati engleski jezik, budući da će predavanje biti organizovano na ovom jeziku.

O ostalim uslovima konkursa kandidati se mogu informisati na zvaničnom sajtu “Pleirija” instituta.

Način prijavljivanja je onlajn, a svoje prijave kandidati mogu poslati najkasnije do 22. maja.

(Glas)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.