Šansa za studiranje u Portugaliji

Studenti iz RS i BiH koji žele da studiraju i usavršavaju se u inostranstvu imaju priliku da konkurišu za stipendije “Pleirija” instituta iz Portugalije, koje će im omogućiti da studiraju u ovoj instituciji.

Stipendije se dodjeljuju u iznosu od 500 evra i namijenjene su studentima koji se upisuju na osnovne i master studije u svim oblastima dostupnim na ovom institutu.

– Kandidati se mogu usavršiti u oblasti arhitekture, građevinarstva, energetike, inženjeringa, transporta i komunikacionih tehnologija – navodi se u konkursu “Pleirija” instituta.

Dodaje se da zainteresovani kandidati moraju posjedovati bečelor diplomu, ta da moraju dobro znati engleski jezik, budući da će predavanje biti organizovano na ovom jeziku.

O ostalim uslovima konkursa kandidati se mogu informisati na zvaničnom sajtu “Pleirija” instituta.

Način prijavljivanja je onlajn, a svoje prijave kandidati mogu poslati najkasnije do 22. maja.

(Glas)

Fudbaleri Borca spremni dočekuju Čelik iz Zenice

Fudbaleri Borca maksimalno spremni dočekuju start Premijer lige BiH i utakmicu protiv Čelika (nedjelja 19:30), a u novu sezonu Banjalučani ulaze sa novim generalnim sponzorom „Novom bankom“ čije će ime fudbaleri Borca nositi na svojim dresovima.

Zagovaraju izgradnju vidikovca na Banj brdu

Izgradnja vidikovca na Banj brdu sa kojeg bi se mogla vidjeti panorama grada mogla bi postati stvarnost jer su u Udruženju “Rekreativna zona” spremni da iniciraju ovaj projekat.

Manijak ponovo napada djevojke u centru Banjaluke!

Nepoznati muškarac ponovo je jutros napao djevojku u centru Banjaluke, nedaleko od Osnovne škole Ivo Andrić! Početkom ovog mjeseca banjalučku javnost uzburkale su informacije da je manijak napao tri djevojke u kratkom periodu u centru grada, ali je policija tada to demantovala uz tvrdnju da oni imaju samo jednu zvaničnu prijavu i pozvali su da se “ne

Brži oporavak pacijenata uz savremene metode

Najmodernija operacija grudne žlijezde endoskopskim putem, bez otvaranja grudnog koša “VATS timektomija”, koja dosad nije rađena na prostorima BiH, juče je prvi put izvedena u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Iz ove zdravstvene ustanove saopštili su da je tokom dva operativna dana u Službi za torakalnu hirurgiju UKC RS planirano izvođenje četiri zahvata, a organizator i