Šansa za studiranje u Portugaliji

Studenti iz RS i BiH koji žele da studiraju i usavršavaju se u inostranstvu imaju priliku da konkurišu za stipendije “Pleirija” instituta iz Portugalije, koje će im omogućiti da studiraju u ovoj instituciji.

Stipendije se dodjeljuju u iznosu od 500 evra i namijenjene su studentima koji se upisuju na osnovne i master studije u svim oblastima dostupnim na ovom institutu.

– Kandidati se mogu usavršiti u oblasti arhitekture, građevinarstva, energetike, inženjeringa, transporta i komunikacionih tehnologija – navodi se u konkursu “Pleirija” instituta.

Dodaje se da zainteresovani kandidati moraju posjedovati bečelor diplomu, ta da moraju dobro znati engleski jezik, budući da će predavanje biti organizovano na ovom jeziku.

O ostalim uslovima konkursa kandidati se mogu informisati na zvaničnom sajtu “Pleirija” instituta.

Način prijavljivanja je onlajn, a svoje prijave kandidati mogu poslati najkasnije do 22. maja.

(Glas)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.