Savanović: Do 2020. završiti proces zapošljavanje djece boračkih kategorija

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Banjaluci da bi proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija trebalo da bude završen do 2020. godine, te da ih je na evidenciji nezaposlenih ostalo još 1.036.

“Do sada smo zaposlili više od 4.000 djece boračkih kategorija, a u ovoj godini smo izdvojili 10 miliona KM za njihovo zapošljavanje”, rekao je Savanović, nakon sastanka sa delegacijom Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

On je istakao da resorno ministarstvo u kontinuitetu rješava statusna pitanja Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

“U Vladi Republike Srpske smo zadovoljni sprovođenjem akcionih planova, jer je veliki dio djece iz boračkih kategotrija zaposlen. Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju u obavezi smo da nakon ljetnih odmora donesemo novu uredbu o rješavanju ovog pitanja da bi i preostale porodice bile zbrinute”, kaže Savanović.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić naglasio je da je ova organizacija zadovoljna procesom zapoljšavanja djece iz boračkih kategorija.

“I dalje će biti nastavljena realizacija Akcionog plana za zapošljavanje i očekujem da do 2020. godine bude okončan proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija”, rekao je Lazić i napomenuo da će biti nastavljeno stambeno zbrinjavanje 700 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Na sastanku je bilo riječi i o funkcionisanju Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

(Srna)
Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada