Savanović: Do 2020. završiti proces zapošljavanje djece boračkih kategorija

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Banjaluci da bi proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija trebalo da bude završen do 2020. godine, te da ih je na evidenciji nezaposlenih ostalo još 1.036.

“Do sada smo zaposlili više od 4.000 djece boračkih kategorija, a u ovoj godini smo izdvojili 10 miliona KM za njihovo zapošljavanje”, rekao je Savanović, nakon sastanka sa delegacijom Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

On je istakao da resorno ministarstvo u kontinuitetu rješava statusna pitanja Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

“U Vladi Republike Srpske smo zadovoljni sprovođenjem akcionih planova, jer je veliki dio djece iz boračkih kategotrija zaposlen. Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju u obavezi smo da nakon ljetnih odmora donesemo novu uredbu o rješavanju ovog pitanja da bi i preostale porodice bile zbrinute”, kaže Savanović.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić naglasio je da je ova organizacija zadovoljna procesom zapoljšavanja djece iz boračkih kategorija.

“I dalje će biti nastavljena realizacija Akcionog plana za zapošljavanje i očekujem da do 2020. godine bude okončan proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija”, rekao je Lazić i napomenuo da će biti nastavljeno stambeno zbrinjavanje 700 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Na sastanku je bilo riječi i o funkcionisanju Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

(Srna)
Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.