Savanović: Do 2020. završiti proces zapošljavanje djece boračkih kategorija

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Banjaluci da bi proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija trebalo da bude završen do 2020. godine, te da ih je na evidenciji nezaposlenih ostalo još 1.036.

“Do sada smo zaposlili više od 4.000 djece boračkih kategorija, a u ovoj godini smo izdvojili 10 miliona KM za njihovo zapošljavanje”, rekao je Savanović, nakon sastanka sa delegacijom Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

On je istakao da resorno ministarstvo u kontinuitetu rješava statusna pitanja Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

“U Vladi Republike Srpske smo zadovoljni sprovođenjem akcionih planova, jer je veliki dio djece iz boračkih kategotrija zaposlen. Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju u obavezi smo da nakon ljetnih odmora donesemo novu uredbu o rješavanju ovog pitanja da bi i preostale porodice bile zbrinute”, kaže Savanović.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić naglasio je da je ova organizacija zadovoljna procesom zapoljšavanja djece iz boračkih kategorija.

“I dalje će biti nastavljena realizacija Akcionog plana za zapošljavanje i očekujem da do 2020. godine bude okončan proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija”, rekao je Lazić i napomenuo da će biti nastavljeno stambeno zbrinjavanje 700 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Na sastanku je bilo riječi i o funkcionisanju Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

(Srna)
Krupa slavi, Borac zaglavio u blatu

Borac je poslije poraza u Bijeljini dočekao derbi meč 20. kola Premijer lige BiH protiv Krupe u lošem raspoloženju, a u još lošijem nastavlja drugi dio sezone.

Pozitivna Srpska najavila veliku proljećnu kampanju

Pokret “Pozitivna Srpska” organizuje u martu veliku proljećnu kampanju i niz značajnih događaja u kojima će učestvovati mladi i obrazovani ljudi, kao i brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije i Republike Srpske.